8.10.08

Neden Bizim De Bir Şafak Ayinimiz Olmasın?!


Dünyanın öte ucundan Osmanlılarla savaşmaya gelen Anzakların, Çanakkale'de verdikleri kayıpları için her yıl yaptıkları anma törenlerini biliyorsunuz..
Ben de bu olaydan ilham alarak -süper zekamı da devreye sokmak suretiyle- aynı şekilde, biz Osmanlı torunlarının da, atalarımızın, Viyana önlerinde uğradığı bozgunları anmak üzere -bir gün tespit ederek- her yıl bu şehrin kapısı önündeki meydanda Viyana Şafak Ayini düzenlenmesinin gerekli olduğuna işaret etmekteyim.. Lütfen duyarsız kalmayalım..

Türkiye'den gelenler ve çevre ülkelerdeki gurbetçi Türklerin katılımıyla Viyana kentinin önünde toplanan coşkulu, büyük kalabalık, okunan sabah ezanıyla birlikte ayine başlamış olur..

Kılınan toplu namaz ve ardından okunan mevlitten sonra; mehter takımının çaldığı marşlarla gurur, hüzün ve coşkunun zirvesine tırmanan tören; daha sonra, seneye tekrar buluşulmak üzere, tüm şehitlerimiz için edilen son dualarla sona erer..

Sıra artık, ayin sonrası acıkan midelere takviye yapmaya, yani yemeğe gelmiştir.. Coşkulu kalabalık, meydan çevresinde konuşlanmış ve Türk mutfağı lezzetleriyle donanmış seyyar yemek satıcılarına doğru, büyük bir iştahla yönelir..

Tam o anda, şafakla birlikte yükselen güneşin ilk ışıklarının, kebabcı standlarında durmadan çalışan döner bıçaklarının üzerine düştüğünü ve oradan da, Viyana içlerine doğru yansıdığını görmek;
hiç kuşkusuz, bencileyin bazı hassas bünyelerin -karınları aç dahi olsa- gözlerinin yaşarmasına sebep olacaktır.. Vesselam!.