29.11.08

Silahlar Yine Patlıyor Güller Yine Mis Kokulu


1985 yılında kurulduklarına göre -şöyle böyle- benim gençlik yıllarıma tekabül eden bir hard rock -bir başka bakışla heavy metal- grubudur Guns N'Roses..

1987 yılında yayınlanan ilk albümü Appetite For Destruction'dan Sweet Child o'Mine parçası sık sık radyoda çalınınca tanışmışımdır kendileriyle..
Ve hemen edindiğim bu kasetleriyle de en sevdiğim topluluklar arasına girmişlerdir..

Bu onlar için -doğrusu- büyük bir başarıdır..
Çünkülüm, o yıllarda benim kalıplaşmış, geçişlere kapalı olan beğeni sınırımı aşmak, öyle her babayiğidin harcı değil idi..

Appetite For Destruction, sadece bana göre değil herkese göre de tüm zamanların en iyi Rock müziği albümlerinden biridir.. 
Farklı olarak- benim açımdan bakarsak, tüm müzik türlerini de kapsayacak şekilde -mübalağasız- 'en iyi müzik' albümlerindendir..




Grubun manyak karakterli şarkıcısı Axl Rose, detone olmayı vokalinin -adeta- karakteri yapmış gibi görünse de -her an duygulu da olabilen- cırtlak sesiyle çok etkileyici bir heriftir..

Müzik otoriteleri tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri olarak kabul edilen Slash, şu anda gruptan ayrı olarak Velvet Revolver'da gitarını konuşturmaktadır ki bu yeni grubun da hayranı olduğumu söylemek pek sürpriz olmasa gerek..



Bu arada son kötü bir haber olarak, Velvet Revolver'ın pilotu Scott Weiland gruptan ayrılmış ki bu durum özüme, "bunlar da mı yalan oldu ne!" dedirtmiştir..


Guns N'Roses'ın doksanlı yıllara kadarki süreye tekabül eden bildiğimiz efsanevi kadrosundan şu anda sadece grubun sesi Axl kalmışsa da; Slash'ın yerini doldurabilecek sayılı gitaristlerden biri olarak, bir başka manyak virtüöz Ron Thal de artık kadrodadır..

Encamı tam bir yılan hikayesine dönen ve çıkacağı ilan edildikten tam on iki yıl sonra nihayet bugünlerde piyasaya sürülen son albümü Chinese Democracy ile topluluk, oldukça uzun süren sessizliğini görkemli bir şekilde bozarak geri dönmüştür..


Chinese Democracy -en azından- Axl Rose’un
pırıl pırıl sesiyle, ölmediğinin bir kanıtı ki o ve grubu -her türlü- gündemlerin efendisi olmaya yeniden hazır görünüyor.. 
Haydi hayırlısı..



2 yorum:

  1. Terminator:Salvation vesilesiyle yeniden "You could be mine" diye çığıran Axl Rose'un 'cırtlak' sesine belli ki benden başka termi'ler de duyarsız kalamamış
    :-)

    YanıtlaSil
  2. o değil de bu kez aic'in rooster'ı diken diken etti tüylerimi be tuğba..
    gerçi hem bir olta olarak hem de kısacık kullanılmasına biraz bozuldum ki o da ayrı.

    YanıtlaSil