20.12.08

Diarios de Motocicleta :: Bir Devrim Güneşi Doğuyor


Ellili yılların henüz başındayız.. Devrimin simgesi 'Che Guevara' adıyla, sonradan ünü dünyayı saracak olan Ernesto (Gael García Bernal), 23 yaşında leproloji (cüzzam) öğrenimi gören bir tıp öğrencisi; en yakın arkadaşı Alberto Granado ise 29 yaşında bir biyokimyacıdır..

Bu genç ikili, mezuniyetlerine kısa bir zaman kala, biraz eğlence, biraz da Latin Amerika'nın zengin sosyal çeşitliliğini (Yani kızlarını!) keşfetmek üzere, motosikletleriyle, memleketleri Buenos Aires'den ayrılarak, Arjantin, Şili, Brezilya ve Peru'yu kapsayan uzun bir yolculuğa/maceraya çıkarlar..

Zaten durumu mükemmel olmayan motorlarının, sekiz ay süren bu zorlu yolculuğa dayanması mümkün değildir..


Bir şekilde yollarına devam eden ikili, başlangıçta, ortak paydaları ve vazifeleri olan 'güzel kızlarla ilgilenmek' konusundan zamanla uzaklaşacak; ilk kez böylesine karşılaştıkları, 'çarpıcı ve olgunlaştırıcı' hayat gerçekleriyle, yollarının da, yolculuklarının da farklılaştığını tüm benliklerinde hissedeceklerdir..





Che'nin günlüklerinden yola çıkarak, arkadaşı Alberto Granado'nun yazdığı kitaptan uyarlanan, Walter Salles'ın yönettiği Diarios de Motocicleta / Motosiklet Günlüğü / The Motorcycle Diaries, Ernesto 'Che' Guevara'nın gökten zembille inmediğini; doğuştan kanına girmiş 'devrimci mikrop'un, okuyarak, yazarak ve de en önemlisi 'araziye' gidip görerek tüm benliğine nasıl yayıldığını başarıyla anlatan, 2004 yılı yapımı mükemmel bir film..

8   /10



4 yorum:

  1. Hi, I have recently read this blog and I enjoyed how you interpreted the "Motorcycle Diaries" film pretty well. I am writing from America, thanks to the recommendation from Mrs. Vildan Ceyhan, who is our heart-warming family friend ! As a family, we have been fascinated with the entirety of your blog! I feel it is a great idea to write summaries about movies that you have enjoyed and spread the word to the Turkish Community so they can check it out as well! I hope you like the comment we have written for you and we wish you success throughout the rest of your blogs and work, Mr. NUMAN S. !!!!!

    YanıtlaSil
  2. Adsız5.1.09

    Zeynep daha benim Hayal Kahvem'e yorum yazmadan Mümkünmertebe'ye yazıyorsun öyle mi? Tamam,anladım blogumdaki filmleri sevmedin Che'nin filmi hoşuna gitti.Neyse şaka tabii...Yorumlarınızı bekliyoruz hepinizin ailece...
    Sevgili Yazar, kıskanıyorum ama, benim tanıdıklarım bana yazacaklarına size yazıyorlar...Eee,tabii gerçek sinema yazarı kim anlıyorlar?Ben çakma:))

    YanıtlaSil
  3. tenk yu veri maç zeynep..

    na sar et méne o'lura ca lis sa nind éol urr vildan..

    YanıtlaSil
  4. Adsız11.1.09

    Your welcome very much MR. Numan S. , I am glad to be one of the followers on your stories. And Vildan Teyze'cigimmmm sizinkine de cooook bayildim !!!!! Ve Yukardaki yorum hangi dilde acaba ????? :D !!!!! - ZEYNEP

    YanıtlaSil