24.1.11

Little Fockers :: Damat Greg ile Zor Kaynata Jack


Greg ve Pam Focker çiftinin filme adını veren küçük ikizleri için düzenlenecek görkemli doğum günü partisi ve onlara lâyık okul beğenme süreci ekseninde olaylar gelişir..
Bu arada, erkek hemşire Greg'in, ek iş olarak yapmaya kalkıştığı ilaç tanıtımında belki de dünyanın en güzel tıbbi mümessili Andi Garcia (Jessica Alba) partneri olunca -en başta 'yanlış anlaşılma' olmak üzre- damadın başına gelecekleri tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur sanırım..

Yönetmen Jay Roach imzalı Meet the Parents/Zor Baba (2000) ile başlayan, özellikle, sakar damat Greg Focker (Ben Stiller) ve eski CIA ajanı Jack Byrnes (Robert De Niro) arasındaki çekişmeye odaklanarak komikliğini coşturan serinin üçüncü filmine de bu yıl itibarıyla kavuşmuş bulunuyoruz.. Hayırlısı olsun..



Yönetmenliğe Paul Weitz'in geçtiği Little Fockers'da, damat Greg Sker ile asabi kaynata Jack'in didişmeli maceraları hız kesmeden devam ediyor..



Altı yıl önce çekilen ikinci film Zor Baba ve Dünür/Meet The Fockers ile devreye giren, sülalenin erkek tarafı da yine formunda tabii..
Bütün bunlar yetmezmiş gibi, Pam’in aşk acısı çeken eski sevgilisi Kevin (Owen Wilson)'da olaya müdahil olunca, tabii ki gelsin kahkahalar, gitsin kıkırdamalar..




Serinin ilk filmlerini görüp de beğenenlerin bunu da izlemeleri şüphesiz ki kendilerine farz.. Lakin -bencileyin- bu tür güldürülerle pek de gıdıklanmayan, daha doğrusu gülmek için kendini zorlayanlardansanız eğer, sizin de bu filmi görmek için bir sebebiniz var deyu da düşünüyorum.. O da, başta Robert de Niro olmak üzere, filmin muazzam oyuncu kadrosundaki Barbra Streisand, Dustin Hoffman, Harvey Keitel ve Laura Dern'in son vaziyetlerine tanıklık etmek ki bence bu da gayet güzel bir sebep..






Yönetmen: Paul Weitz
Senaryo: John Hamburg, Larry Stuckey
Oyuncular: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman, Erika Jensen, Barbra Streisand, Blythe Danner, Teri Polo, Jessica Alba
Yapım: 2010, ABD, 98 dk.


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)