18.4.11

Last Night :: Aldatma Beni Aldatırım Seni


Aynı geceyi ABD'nin farklı şehirlerinde geçiren genç bir karı-kocanın, o gece boyunca baştan çıkarılışlarının hikâyesini anlatır Last Night..

Üniversitede birbirlerini bulmuş, üç yıldır da evliliklerini sürdüren bu ikiliden Joanna Reed (Keira Knightley), basılmış bir kitabı bulunan, şu anda da moda üzerine yazdığı makalelerle, evin bütçesine katkıda bulunan bir güzeller güzeli iken; Michael Reed (Sam Worthington), bir nevi emlakçılık işiyle meşgul, yakışıklı bir adamdır..

Çiftimizin fertlerinden ilk kuşkuya kapılanı, Joanna olur..
Kocasının -kendisinden daha önce hiç bahsetmediği- iş yerinden arkadaşı Laura'yı bir partide gören genç kadının içine bir kurttur düşer.. 
Laura'nın, gerçek hayatta Eva Mendes adını kullandığını söylersem, o içe düşen şüphe kurdunun ebadını siz düşünün gayri..

Üstelik, kocanın bir iş gezisinde, âdeta bir 'âfet' şekil ve ebadındaki bu kadınla birlikte bir kaç günlüğüne şehir dışına çıkacak olması, karısının mevcut işkillenmesini daha da bi katmerleyecektir..




Lâkin şu kaderin cilvesine bakın ki, 'işkilli' Joanna'nın karşısına, hem de kocasından ayrı kaldığı ilk günün sabahında, bir zamanlar büyük aşk yaşadığı -üstelik eşine ondan hiç bahsetmediği- Fransız yazar Alex (Guillaume Canet)'i çıkarır..

Farklı şehirlerde süren ve paralel bir kurguyla bize 'naklen' yansıtılan bu 'ilişki' maçında skor durumu, 'berabere' bi şekilde devam etmekte gibidir..
Bakalım bu beraberlik, resmen tescil edilecek mi?
Ya da tarafların değiştiği, yeni beraberlikler mi gündeme gelecek?
Yoksa, pek bir şey değişmeden, 'Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna' şarkısı mi dillendirilecek?




Bazı Aşklar Çabuk Bitsin

İran asıllı Amerikalı senarist Massy Tadjedin’in ilk yönetmenlik denemesi olan bu romantik dramın en büyük artısı, hikâyesinde yer alan belli başlı karakterleri -benzeri filmlerde hep yapıldığı gibi- birer 'stereotip' olarak değil de -gerçek hayatta karşılığını bulan- günahıyla, sevabıyla, ortalama birer insan biçiminde çizebilmiş olmasında..
Yoksa gerisi hep bildiğimiz şeyler: Kadınlar, erkekler, evlilikler, yaşanmışlıklar, pişmanlıklar, bitmeyen ya da mümkünse bitmesi gereken aşklar; bir de tabii ki asıl mevzumuz olan 'aldatmak' üzerine, yeniden ısıtılarak servise sunulmuş replikler..

Son Gece, zaman zaman insanın içine fenâlıklar getirecek denli duygusal klişelerle yüklü olsa da, birbirinden güzel ve yakışıklı insanları izlemenin oyalayıcılığıyla, seyirciyi pek de yormadan geçip giden -hiç kuşkusuz ki- gayet şık bir biçimde sunulmuş, vasatın biraz üzerinde bir film..


Yönetmen: Massy Tadjedin
Senaryo: Massy Tadjedin
Oyuncular: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet
Yapım: 2010, ABD-Fransa, 90 dk.


  3 / 5


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)