15.5.11

Ağır Abi :: Dandik Filme Boktan Yazı


'Örnek almak' eylemini -yurdun şartları doğrultusunda- en doğru şekilde anlayarak uygulamaya sokan, biri diğerinden daha sarsak iki kanka ya da panpa, ağır ağbi olmayı seçmiştir..

Efe ve Yiğit adındaki bu delikanlıların olmak istedikleri ağır ağbiliğin resmi eğitim kurumu, bildiğiniz mafyadır..

Öğrenim süresi, bu sırada nalları dikmezlerse eğer, hoca ve talebelerin kâbiliyetine kalmıştır..

Sistem -bir güzellik olarak- hocalarını seçme hakkı verdiğinden, iki arkadaş, henüz yaşayan en acımasız mafya babası olan Abidin Cirit'in dersine girmeye karar verirler..

Mafya mâlikanesinin kapısında kendilerini karşılayan elleri silahlı bir manga adamı pataklayan bizim cevval ikili, daha ilk günden hocalarının gözüne girerler..

'Çöpçülük' de denilen, karşı taraftan öldürülen diğer ağır ağbilerin denize atılarak yok edilmesi, bunların ilk çıraklık görevidir..
Bu işteki ustaları ise, Antepli namında bir yiğit oğlandır..




Neyse.. Bu filme bu kadar özet, yeter de artar bile..
Zira, daha bir sürü ağır ve hafif ağbiler birer ikişer arz-ı endam ederek hikâyeyi şenlendirecektir belki ama; bendenizi seyrederken zerre eğlendirmeyen bu film -aynen şimdi yazarken de olduğu gibi- içime fenalıklar getirecektir..




Oğuzhan Uğur'un yazıp yönettiği bu -her yönüyle- kötü film hakkında söyleyecek daha fazla lafım yok dostlar..

Eski Numan olsa (Aaah ah! Nerde o günler!) benzeri filmlerin hep başına geldiği gibi, sayfalar ve alaylar dolusu eleştirilerden bunun da kurtulması asla mümkün olamazdı..
Ne yapalım, bu da bu filmin şanssızlığı.. Ya da şansı..

Velhasıl Ağır Abi, komik olmak için -doğrusu- elinden geleni yapan, lâkin, elinde avucunda bu komikliği yaratacak sinemasal hiçbir malzeme olmayınca da saçmalayıp duran bir kordela..

Ağır Abi


Yönetmen: Oğuzhan Uğur
Senaryo: Oğuzhan Uğur
Oyuncular: Halil Taşdemir, Senem Başak, Serhat Turan, Erdinç Kurt
Yapım: 2011, Türkiye

1  /5


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)