2.5.11

The Lincoln Lawyer :: Arı Kovanına Çomak Sokan Avukat


Kendisini canlandıran aktörün adını gördüğünüzde siz de bana hak vereceksiniz ki- karizmatik ve yakışıklı bir adam olan Mickey Haller (Matthew McConaughey), Los Angeles caddelerinde mekik dokuduğu Lincoln marka arabasının arka koltuğundan işlerini halleden bir ceza avukatıdır..

İşinin ehli bir şoförün kullandığı, NTGUİLTY yazılı 'mânidar plâkalı' Lincoln -kendi çapında- mesaj verirken, Mick de, özel dedektifi Frank (William H. Macy)'in önemli katkılarıyla ve bâzı kendine has usuller veya -küçük rüşvetler gibi- bâzı genel yöntemlerle, dâvâları genellikle kazanmaktadır..

Burnu havada- genel avukat tavrından oldukça uzak ama sokağa yakın -biraz da işi icabı- Cehennem Melekleri gibi hafiften suça bulaşmış tayfalarla da sağlam ilişkileri bulunan Mick, ilk bakışta, fırsatları kaçırmayan bir paragöz imajı çizse de aslında o, adalet dünyasındaki adaletsizliklerin ve yanlışlıkların farkında, vicdanının sesine duyarlı, yüreği temiz biridir..



İşi dışında tüm dünyası, bir kaç arkadaşı ve ayrı yaşasa da ilişkisini sürdürdüğü, biricik kızının da annesi Maggie (Marisa Tomei)'den ibaret olan kahramanımızın bu kez önüne gelen dâvâ, hayatının da fırsatı gibidir..
Zengin bir ailenin yakışıklı oğlu Louis Roulet (Ryan Phillippe), bir kadına tecâvüz ve darptan dolayı suçlanmaktadır..
Oğlanın annesi Mary Windsor (Frances Fisher), biricik evlâdını beraat ettirmesi karşılığında, Mick'e istediği miktarda parayı ödemeye hazırdır..

İlk bakışta -yakışıklı avukatımızın yeteneklerini de düşününce- epey kolay ve bol paralı bir iş özelliği gösteren bu dâvâ, giderek çetrefilleşerek, tehlikeli bir hâle gelecektir..




Hem ailesinin ve arkadaşlarının, hem de kendisinin can güvenliğini tehdit ederek, kâbusa dönüşen bu dâvâ, avukat Mickey Haller açısından artık bir yaşam sınavından başka bir şey değildir..

Sayın Jüri Üyeleri

Altın Kitaplar tarafından, 'Güneşin Karanlığında' adıyla ülkemizde de yayınlanan, Michael Connelly’nin romanından uyarlanan film, ilginç mahkeme sahneleriyle de süslü, bir polisiye drama..

Yönetmen Brad Furman -DVD dışında gösterim şansı bulamayan- 2007 tarihli ilk filmi The Take'den sonra yaptığı bu filmiyle, sinemadan pekâla anladığını ve bu işte kalıcı da olabileceğini, dosta-düşmana gösteriyor..




Soyadını doğru telaffuz edene ödül verilmesi gereken aktörlerden Matthew McConaughey'i, romantik komedi filmlerinin aranan oyuncusu olarak tanıyoruz..
Onun, oldukça zorlayıcı bu role, başarılı bir şekilde uyum sağladığı görülürken, diğer rolleri paylaşanlar da filmin gücüne güç katıyorlar..

Bu türün -olmazsa olmaz- bir klasiği olarak, beklenmedik, şok edici gelişmeleri, yerinde ve dozajında kullanarak, seyircinin ilgisini ve de zihinsel faaliyetini hep canlı tutmayı başaran The Lincoln Lawyer, -Arı Kovanına Çomak Sokan Kız- ile birlikte, bu haftanın ilgiyi hak eden ikinci filmi..





The Lincoln Lawyer / Güneşin Karanlığında


Yönetmen: Brad Furman
Senaryo: John Romano, Michael Connelly (Kitap)
Oyuncular: Josh Lucas, Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, John Leguizamo, Michaela Conlin, William H. Macy, Margarita Levieva, Frances Fisher
Yapım: 2011, ABD

3,5   /5


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)