20.6.11

Happy Few :: Mutlu Azınlık Mutsuz Olunca


Zamanında, cinsel devrimlerini -bi şekilde- yaparak bu hususta oldukça rahatlamış şu Avrupalılar, beni şaşırtmaya yine devam ediyorlar..

Bu kez, birbirleriyle tanıştıktan sonra kısa sürede anlaşıp, tam anlamıyla da kaynaşan iki genç çiftin, eşlerini değiş-tokuş yapmalarına tanıklık ediyoruz..

Tamamen 'gönüllü' bir birliktelik yaşayan bu 'enteresan' çiftleri ilk harekete geçiren elemanlar, bir takı mağazasında birlikte çalışan Rachel (Marina Foïs) ve Vincent (Nicolas Duvauchelle) olur..

Eşlerine gerçekten âşık ve gayet saygılı olan bu iki iyi arkadaş, önce kendi aralarında kıvılcımlanan elektriklenme karşısında bencilce davranmayarak, eşleri olan Teri (Elodie Bouchez) ve Franck (Roschdy Zem)'i de bu yoğun duyguya ortak etmeye karar vermiş gibidirler..




Hep birlikte yenen bir akşam yemeğinin fitilini ateşlediği bu 'potansiyel enerji', çiftlerin uyumuyla tetiklenerek, mutluluk verici bir güzel enerjiye dönüşmekte gecikmez..

Fazla katı olmayan ve kendiliğinden oluşan kurallar çerçevesinde buluşan 'yeni' eşler, -karşılıklı olarak- bir diğerinin evinde ya da birlikte yaşanan bir tatilde bir araya gelirler..

Birbirlerinden haberli olarak, dolayısıyla da birbirlerini 'aldatmadan' başkalarıyla aşk yaşayan bu 'örnek' ailelerin geleceği, acaba nasıl şekillenecektir..
Gel de merak etme!




Çoğunluk Ol Mutsuz Ol

Yine cinsellik tarafı ağır basan bir yapım olan ilk filmi Douches Froides (Soğuk Duş) ile dikkat çeken yönetmen Antony Cordier, bu yeni filmiyle Venedik Film Festivali'nde yarışmış..

Happy Few, kışkırtıcı olduğu kadar, insanı kendi fikirleri ve duygularıyla hesaplaşma içine sokma ihtimali olan bir film..

'Eş değişimi' uygulamasıyla bedenlerine yeni ve farklı heyecanlar yaşatan, yaşantılarına da bir hayli renk katan bu insanları seyrederken, insanın aklından, "Gerçekten de filmin ismindeki 'mutlu azınlık' tanımını sonuna kadar hak ediyor şu keratalar!" düşüncesi geçtiğini, inkâr edecek değilim..




Pornoya yaklaşan erotik sahneler elbette ilginç, ama doğal oyunculukların da hemen dikkat çektiğini söylemek mümkün..

Yine de gereksiz uzunlukta sahneleri, lüzumsuz konuşmaları ve o kadar konuşma içermesine karşın, bir de kahramanların üstlendiği 'anlatıcılık' olayıyla, zaman zaman adamın canını sıkmayı da başaran Mutlu Azınlık -son tahlilde- vasat bir film..

Happy Few  / Mutlu Azınlık


Yönetmen: Antony Cordier
Senaryo: Antony Cordier, Julie Peyr
Oyuncular: Marina Foïs, Elodie Bouchez, Roschdy Zem, Nicolas Duvauchelle
Yapım: 2010, Fransa, 103 dk.

6   /10


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)