27.7.11

Kuru Yük Gemisi yahut Bir Onur Ünlü Filmi Daha



"Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi. 65 yaşlarındaki bir emekli anayasa profesörü amcanın, işlediği bir suç sonrasında -ki bunu saklı tutmamız gerek- bütün ailesinin savruluşunun hikayesi. Bir kara komedi."

Ünlü yönetmen Onur Ünlü -bir yıl kadar önce ve Eskişehir'de- gelecekteki film projelerini özüme anlatırken, müstakbel bir filmini de böyle özetlemişti..

Bu bir nevi haberi yayınlamak da -Onur kardeşimin arzusuyla tabii- ilk kez bize nasip olmuştu..
Hem Tersninja'da, hem de burada..

Ve gün geldi, bu proje gerçek oldu..
Önümüzdeki Kasım ayında vizyona çıkmak için gün sayıyor.. 

Filmin ilk teaser afişi de bizzat Onur Ünlü mârifetiyle postalanmış olarak elimize ulaştı ve aralarında, 'Konuk Başyazarı' olmaktan gurur duyduğum Tersninja olmak üzere, birkaç sitede ilk kez yayınlanmaya başlandı..


Aşırı ünlü yazarımız, ünlü yönetmenle güneşlenirken

Yönetmen, bu dördüncü filmi için, "Celâl Tan ve ailesi, hepimizin ailesi gibi. Her ailenin içindeki karışık işler bizim ailemizde de var. Karakterlerin hepsi deli, hepsi aşırı, hepsinin şaftı kayık." Demiş..



'Hepimizin ailesi'ni bu sözler -tam anlamıyla- ne kadar târif ediyor, ben pek emin değilim..
Gerçi, "Pışşık! Benim ailem hiç de böyle değil ki!" diyecek hâlim de yok..
Olmuştur bazı ârıza tipler elbette, ama o 'hepimizin ailesi' belli ki bir 'Onur Ünlü Kafası' üretimidir ve bence korkulmalıdır..

Bu arada, yönetmenliğini yaptığı şahane 'Leyla ile Mecnun' dizisiyle bütün bir kış sezonunda televizyonla aramızı bi güzel ısıtan (Behzat Ç. komiserime de ayrıca selamlar!) Onur Bey, dizi filmin ustası olduğunu kesinlikle kanıtladı..




Şimdi sıra sinemada!.
Bana öyle geliyor ki ‘şanssız topçu’ Onur'un hep direkten dönen şutları bu kez ağları bulacak ve yönetmenimiz -tam anlamıyla- ustalığını ispat edecektir..
   
Bu umduğum olursa ne âlâ..
Ya bu da gol olmazsa?.
O zaman da fazla yapacak bir şey yok..
Filmi hakkında -iyi ya da kötü eleştiri bâbından- ne söylemek icap ederse aynen yazacağımı da herkesten önce Onur kardeşim, gayet iyi bilir..




Hem dünyanın sonu da değil ki bu..
'Bir Onur Ünlü Filmi Daha' sırada olacak
Ki bu hep belli..
Sahildeyim aynen
Kuru yük gemisi bekleyen
Bir güzel İsmail misâli..



1 yorum:

  1. Bazı kitapların kapaklarını çok sevdiğim gibi bazı filmlerin afişlerini de çok severim.. Bu filmin afişini çok sevdim.

    nuğman ağbi, acaba "teaser afişi" ne demek öğrenebilir miyim? yok mudur acaba türkçesi?

    YanıtlaSil