21.1.12

Happy Feet 2 :: Dünyanın Sonuna Kadar Eğlen!



Bir buzul platosunun çökmesiyle, aşılamaz yükseklikte buzdan duvarlar arasında mahsur kalarak, açlık ve ölüm tehlikesiyle yüz yüze gelen binlerce penguenin, dışarda kalan diğer penguenler ve başka kutup hayvanlarının yardımıyla kurtarılma çabası, filmin ana hikâyesini oluşturuyor..

Bi ara bu çalışmalara insanlar yâni 'uzaylılar' da katılır ama başarılı olamayarak çeker giderler..

Doğa'nın sonunu -büyük ihtimal- İnsan getirecektir; lâkin, mümkün olur da doğa yok olmaktan kurtulursa bunu gerçekleştirecek olanlar ise -insan hariç- doğanın bizzat kendisi olacaktır..

Bu arada, serinin ilk filmindeki 'çocuk penguen' şimdi baba olmuş, minik oğlunu büyütmenin derdindedir.. 
Kuşak çatışmasına değinen film, çocukların büyürken kendilerini ispatlama, bağımsızlaşma süreçlerine de dikkat çeker..






Balina ve diğer iri hayvanların ana besin maddelerinden biri olarak, varoluş problemi içinde, evrimlerini hızlandırmanın peşindeki iki minik 'kril' hayvancığının, ana hikâyeye paralel ilerleyen komik maceraları, bu ikinci filmin en önemli silahı..

Tabii ki bütün bunlar olurken, değme müzikal yıldızlarından farksız penguenlerimizden, popüler ve klâsik şarkılar, aryalar ve danslar da gırla gidecektir..






Müzikal bir film olmasa Türkçe seslendirme bu denli göze/kulağa batmayacağı kesin, ama bir kısmı orijinal hâlde bırakılmış şarkıların yanı sıra, Türkçeleştirilmiş bazı şarkı, hatta aryalar filmden alınan zevkin devamlılığına sürekli darbeler indiriyor..
Aslında bunun çaresi o kadar kolay ki: Konuşmalar yine Türkçe olacak, bütün şarkıların orijinalliğine hiç dokunulmadan, sadece alt yazıyla çevirisi yapılacak, işte bu!

İlki kadar senaryo derinliğine sahip olmasa da, Happy Feet 2, özellikle muhteşem görselliğiyle, başarısını sürdürüyor..


3.5/5


HappyFeet Two / Neşeli Ayaklar 2

Yönetmen: George Miller
Senaryo: George Miller
Seslendirenler: Elijah Wood, Pink, Elizabeth Daily
Yapım: Avustralya, 2011, 100′