23.1.12

We Bought a Zoo :: Matt ile Scarlett Hayvanat Bahçesinde


'Katil arılarla epeyi bi samimi olma' ya da 'İnsan yiyen dev ayılarla hamamda bayılma' gibi abidik gubidik haber peşinde koşan bir muhabirken, işe uyanan patronu tarafından kovulan bir adamın, iki çocuğunu da yanına alarak şehirden kaçma ve kırsal bir yerde -sevgili karısını da hazır yeni kaybetmişken- yeniden ev kurma girişimi..

Ya da, “Babam sağolsun valla!. Ondan bana kalan banka hesabı -maaşallah- epeyi bi kalın ve sağlam; ama gelgelelim ki doğru dürüst bir baltaya da sap olamadım şu ömr-ü hayatımda.. Üstelik, pek sevdiğim kaşık düşmanını da kaybettim geçenlerde.. Ben de bâri çocukları alıp, bir köye gidip yerleşeyim de oranın, 'kentli ve paralı' kralı olayım, bi güzel havamı atayım." deyu düşünen yakışıklı bir dulun macerası..

Hakkı verilerek yapılmadığı sürece, sinemanın en sıkıcı türlerinin başında gelen 'Aile Filmi'nin bu son temsilcisi, gelecek her sahnesi aynen tahmin edilebilecek denli klişe ve sıradan bir televizyon filmi yavanlığında..



Birçok kez işlenmiş bir konunun, oldukça 'yüzeysel' sinema anlayışıyla bir kez daha çekilmiş sıkıcı bir versiyonu.. 

İhtiva ettiği çeşitli vahşi hayvanlar sebebiyle, on yaşlarındaki çocuklar için belki eğlenceli olabilir bu film; büyükler için de, 'yakışıklı' Matt Damon ve 'güzel' Scarlett Johansson'ın hayvanat bahçesinde geçen 'vahşi ve köylü' günlerini izlemek..

We Bought a Zoo / Düşler Bahçesi


Yönetmen: Cameron Crowe
Senaryo: Benjamin Mee (kitap), Cameron Crowe
Oyuncular: Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning
Yapım: ABD, 2011, 124′

4   /10