21.3.12

Journey 2: The Mysterious Island :: Bir İzbandutun Meme Uçları


Yetim bir oğlan çocuğu olan Sean, bir yandan, kocasının yokluğunu Hank denen 'insan azmanı' bir sevgiliyle gidermeye çalışan annesine gıcık olurken, bir yandan da tek başına dolaşmaktan ve macera yaşamaktan kafayı sıyırmış dedesinden -bu filmi de kotaracak- sinyaller beklemektedir..

Dededen mesaj alındığında, 'üvey baba' olmanın antipatikliğini silmek için bu ergen oğlana yaranma gayreti gösteren Hank (Dwayne Johnson) ile Sean (Josh Hutcherson), Pasifik Okyanusu'nun ortasında bir yerde olduğu tahmin edilen Gizemli Ada'ya doğru yola çıkarlar..

Bu arada, onları adaya taşıyabilecek tek taşıt olan hurda helikopterin sahibi, 'komiklik unsuru'; güzel kızı da 'seksi hatun' kontenjanından kadroya katılmışlardır bile..




Çılgın dede de adada olduğuna göre ne duruyoruz!?
Başlasın süper macera!

Jules Verne'e -kendi çapında- saygı duruşunda bulunmayı sürdüren serinin bu ikinci filmi, -içinizdeki çocuk ölmemiş dahi olsa- zevkle izlemenin pek mümkün olmadığı bir yavanlıkta..

Bir lunapark atraksiyonu olan, 'korku tüneli' yapaylığı da hissettiren bu filmin, içimizdeki çocuğu değilse de, gerçek çocukları eğlendirme ihtimâli olabilir belki..




Film boyunca, tişörtünü zorlayan meme uçlarını gözümüze sokmaya çalışan Dwayne Johnson izbandutunun, üstelik bir de aynı bölgesini titreterek şov yapmasına ise diyecek laf bulamıyorum..

Journey 2: The Mysterious Island / Gizemli Adaya Yolculuk

Yönetmen: Brad Peyton
Senaryo: Brian Gunn, Mark Gunn
Tür: Macera, komedi
Oyuncular: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine
Yapım: ABD, 2012, 94'

4  /10