4.3.12

The Muppets :: Kurbağa Kermit Çeteyi Topluyor


Muppet Show fanatiği üç arkadaş, tatil için Los Angeles'a giderler..
Burada tesadüf eseri, bir petrol zengininin, yeni keşfettiği petrol kaynağına ulaşmak ve sondaj yapmak için Kukla Tiyatrosu'nu yıkacağını öğrenirler..

Bir zamanların efsanesi olan grup çoktan dağılmış ve tiyatrosu da terkedilmiş vaziyettedir..

Muppets'ların bu mâbedini yıktırmamak için var güçleriyle mücadele etmeye kararlı arkadaşlar, bu işi başarmanın yolunun, öncelikle şov lideri Kermit'i, daha sonra da diğer kuklaları bulmak olduğunun bilincinde harekete geçerler..

Biraz zor da olsa Kermit'e ulaşıldıktan ve diğerleriyle de yeniden bir araya geldikten sonra, gereken 10 milyon doları toplamak üzre, televizyonda bir yardım kampanyası düzenlenir..




Biri zaten 'kukla' olan üç arkadaşın çabalarıyla, bir zamanların olay yaratmış ama şimdi 'modası geçmiş' gösterilerin sahibi Kuklalar, başta Kurbağa Kermit ve Miss Piggy olmak üzere yeniden bir araya gelmişlerdir belki ama o meşhur gösterilerine hazır olmak için epey bi çalışmaları gerekmektedir..

Çocukluğumun -evet! çocukluğumun- çok karakterli, bol renkli, süper esprili televizyon programı Muppet Show'un kuklalarıyla yeniden, hem de sinemada buluşmak bana çok iyi geldi..
Eğer şimdi sizin içinizdeki çocuk da, "Bana da bana da!" diyorsa, buyrun sinemalara..




Bu arada, filmin finaline doğru, gösteri salonundan -üzüntüyle- sokağa çıkan bütün kuklaları bekleyen sürprize tanık olup da -en azından- gözleri dolmayan kişi, lütfen benden uzak dursun..


Yönetmen: James Robin
Senaryo: Jason Segel, Nicholas Stoller
Oyuncular: Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper, Rashida Jones
Yapım: ABD, 2011, 103'

7   /10



1 yorum: