24.4.12

The Vow :: Hasarlı Beyin Oyunları



Birbirlerine sırılsıklam aşık genç çiftimiz, karlı bir gecede, yolun ortasında durdurdukları arabalarında -fantezi olsun diye sanırım- sevişirlerken, arkadan hızla gelen bir devasa kamyon, bu mutluluğa bir son verecektir..

Oğlan bu kazayı ucuz atlatmıştır; ama kız, komadadır..
Kendine geldiğindeyse, ne sevgilisini tanır, ne de son beş yıldır yaşadıklarını hatırlar..

Hafızasının kaybıyla birlikte zavallı kız, sadece beş yıl önceye dönüyor; ama senaryo bu sırada öyle saçmalıyor ki, kızımız adeta bu hayatından vazgeçerek, bir önceki hayatına 'ters' reenkarne oluyor..




Ve film utanmadan, bizden şuna inanmamızı bekliyor: Kaza öncesinde görüp tanıdığın o kız, bizim oğlanla tanıştıktan sonra, hem bedenen, hem de ruhen metamorfoza uğramış; tam bir ana kuzusu 'tikky' iken -aniden- özgür ruhlu bir heykel sanatçısı olmuştur, haberin olsun..


Aşkından öldüğün, sevmelere doyamadığın ve daha dün, mutluluğun resmini birlikte çizdiğin biricik kadının, bir trafik kazası sonrası hastanede gözünü açıp da, yüzüne bir yabancıya bakarcasına boş ve de soğuk baktığında ya da en iyi ihtimalle doktoru sandığında, acaba neler hissederdin?




Film, bu dramı hissettirmek için epeyi bi çaba sarf ediyor ve nispeten de başarıyor gibi..

Ancak -senaryosunun zayıflığıyla- daha kolay ve doğal olanı yapamayarak, seyircinin merak duygusunu tatmin edebilecek hiçbir girişimde bulunamadan, başladığı yavanlıkta sona eriyor..


2.5/5



The Vow / Aşk Yemini

Yönetmen: Michael Sucsy
Senaryo: Jason Katims, Abby Kohn
Tür: Dram, romantik
Oyuncular: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill
Yapım: ABD – Brezilya – Fransa – Avustralya – İngiltere – Almanya, 2012, 104'