20.4.12

Wrath of the Titans :: Zeus Denen Deus ve Sülalesi


Zeus'tan olma 'yarı tanrı' Perseus, 2010 yılı yapımı Clash Of The Titans'da nice dehşetli savaşlardan alnının akıyla çıkmış ve sonra da eski mesleği olan balıkçılığa dönmüştü ki şimdi de bir başka savaş onu çağırmaktadır..

Her savaş gibi bu da, arada kalan zavallı insanlığın 'ezilmek' olan kaderi -asla değişmeden- icra edilirken; Titanlar'ın gazâbıyla coşan 'baba tanrı' Kronos, diğer oğul tanrıları da kafaya alarak, 'hayırsız evlat' Zeus'un işini bitirmenin plânları içersindedir..

Babası olacak 'uçkuru düşük' Zeus'un zor durumda olması, 'hayırlı evlat' Perseus'u -yardım etmek üzre- âcilen harekete geçirecektir..

Şu eski Yunanlıların da işi epey bi zormuş yâni..
Zamanımızdaki sosyete ya da Televole ünlülerinin kafa karıştıran ilişkilerini bile rahatlıkla sollayabilecek bir sürü 'tam' ya da 'yarı' tanrının ve onların sülalelerinin takibiyle uğraşmaktan, insan başka bir iş yapamazmış ki yâhu..

Kim bilir, belki de vardı; ama asıl 'paparazzi kurumu' tam da o çağların bir ihtiyacıymış..
Her ne kadar, aksini ispatlamak için epeyi yırtınıyorsa da- film, aile ya da sülale denen sosyal kurumun -hep doğallığına vurgu yapılmasına karşın- ne denli yapay ve zorlama bir 'birliktelik' olduğu gerçeğini -istemeden de olsa- hem de 'tanrısal' delillerle ortaya koymakta..




Bildiğiniz, aile ya da akraba içi çıkar kavgalarından farksız nedenlerle birbirine giren tanrıların dövüşlerindeki bu ikinci raunt -gerçekten mükemmel görselliğine karşın- ilki kadar pek sarmadı özümü..
Ben bunu, öyküyü oluşturan olaylardaki 'yaratıcılık' eksikliğine bağlıyorum..
Öte yandan, bunca tanrının olduğu bir yerde böylesine bir eksiklik de hayli mânidar sanki..

  2.5 / 5


Wrath of the Titans / Titanların Öfkesi

Yönetmen: Jonathan Liebesman
Senaryo: Dan Mazeau, David Johnson
Tür: Fantastik, aksiyon, macera
Oyuncular: Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike
Yapım: ABD, 2012, 99'