22.5.12

The Avengers :: Demir Adam Bizi Dönerciye Götür



Biliyorsunuz şu sıralar, 'biricik' dünyamızı ele geçirmeye kafaya koymuş acayip yaratıkların cümlesi uzaydan gelmekte..

Bu kez, tuhaf silahıyla ve sivri boynuzlarıyla her ne kadar acayip olsa da tanıdık biri, bildik bir diyardan iniveriyor tepemize..

Kötü adamımız, bir Avengers üyesi olan Aasgard'lı Thor'un hemşerisi Loki'dir ve onun da derdi aynıdır: Sınırsız enerji küpü Tesseract'ı ele geçirerek dünyayı ve evreni ele geçirmek..

Ancak, S.H.I.E.L.D. adıyla bilinen, uluslararası güvenlik ve haber alma örgütünün oluşturduğu 'kahramanlar takımı' olan The Avengers, bu saldırıya karşı tetikte beklemektedir..

Marvel kahramanlarından Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Şahingöz ve Karadul'dan oluşan bu ekibin, dünyayı -yani, tabii ki ABD'yi- son anda kurtaramayacağını iddia etmekten daha saçma bir şey olabilir mi allasen!.

Öte yandan bizimkiler -işkembeden uydurdukları- Yenilmezler adıyla, filmin olayını da, finalini de özetlemişler zaten..

Senaryo -hem nicelik, hem de nitelik olarak- daha çok, Demir Adam (Robert Downey Jr.)'a torpil geçmiş; ama, benim buradaki favori kahramanlarım, Hulk ve Thor oldu..




Kahramanların kendileriyle ve birbirleriyle dalga geçmeleri başta olmak üzre, espri düzeyi gayet iyi olan filmin, olağanüstü özel efektlerle süslü aksiyonu da -son derece- etkileyici..

Bir not: Demir Adam -arkadaşlarıyla birlikte- zorlu bir düşmanı daha alt ettikten sonra teklifini yapar: ‘Şöyle bütün kadro birer döner dürüm yeseydik yahu!’


Yalnız ne yazık ki, Black Sabbath tişörtlü Tony Stark'ı bir kebapçıda 'döner-şalgam' yerken görmek kısmet olamadı..

Naçizane önerim: Son jenerik yazılarına eşlik eden, Soundgarden'ın mükemmel parçası Live to Rise'ı huşu içinde dinleyin de öyle çıkın salondan..


The Avengers / Yenilmezler

Yönetmen: Joss Whedon
Senaryo: Zak Penn, Joss Whedon
Tür: Aksiyon, macera, bilimkurgu
Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson
Yapım: ABD, 2012, 142'

  3.5 / 5





1 yorum:

  1. Adsız3.6.12

    işte o sahne
    http://www.thenerdsignal.net/wp-content/uploads/2012/05/avengers-shawarma.png

    YanıtlaSil