26.5.12

Can :: Hiç Kimsenin Çocuğu


Severek hatta 'kız kaçırarak' evlenmiş mutlu bir çiftin tek eksiği çocuktur..

Çok istediği halde -kendi kusuru yüzünden- çocuk sahibi olamayan adam, çareyi, yasa dışı yoldan evlatlık edinmekte bulur..

Kadın, sırf kocası için bu duruma -gebe rolü de yaparak- gönülsüzce katlanmıştır; fakat, kendi doğurmadığı bu çocuğu sahiplenmesi de mümkün olamaz..

Sonunda bu 'çocuk sevdası', kadın ile erkeğin arasını bir daha düzelmesi imkânsız şekilde bozacaktır..

Başından itibaren, özellikle flashforward'larla yaratılan merak duygusuyla ve iyi oyunculukların katkısı sayesinde ilgiyle izlenen film -finale doğru- adeta set ekibi tümden değişmişcesine, saçmalamaya başlıyor..




'Baba olmuş' görünmeyi her şeyden çok isteyen adamın, karısının kaprisleri karşısında evi ve çocuğunu terk edip gitmesiyle sonuçlanan o tepkiye akıl sır erdirebilmek mümkün değil..

Hele, kıytırık bir atölyede amelelik yapan bu adam, nasıl oluyor da bir kaç yıl içinde ve bizim onda fark edemediğimiz hangi özellikle, koskoca bir şirkete genel müdür oluveriyor..
Hem de patronun kızıyla da evlenerek, sıfırdan, milyarder bir hayata geçiş yapıyor..




Normal hayatta gerçekleşmesi olanaksız -aşırı zorlama- gelişmelerle -her açıdan- yalpalayan film, başlardaki 'çağdaş' duruşunu tümüyle kaybederek, çağdışı bir Yeşilçam melodramına dönüşerek tükeniyor..
Valla yazık!.


Yönetmen: Raşit Çelikezer
Senaryo: Raşit Çelikezer
Oyuncular: Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ
Tür: Dram
Yapım: Türkiye, 2011, 106'

4   /10




1 yorum:

  1. Heyecanla okumaya başladım. İzlenmeli bu film derken, sonlara doğru aynı sizin gibi hayalkırıklığı ile bitirdim yorumunuzu. Klişeleştirmeden bitirilmediği sürece çoğu film hayalkırıklığı yaratmaya mahkum sanırım.

    YanıtlaSil