12.5.12

La Delicatesse :: Ey Aşk Sen Nelere Kadirsin



Deliler gibi sevdiği taze kocasını, jogging yaptığı sırada bir arabanın çarpması sonucu, sonsuza dek kaybeden Nathalie, aşk defterini tamamen kapatarak kendini sadece işine adamıştır..

İşe başladığı ilk günden beri kendisine takıntılı patronunun çıkma teklifleri, dul kaldıktan sonra epey artmıştır; ama, hoş bir genç kadın olan Nathalie, bu evli ve azgın tekeye hiç yüz vermez..

Ne kadar ona karşı dursan, ne kadar tövbe etsen de aynı yaşamın içinde saklı duran sevginin gün gelip de tomurcuklanmaması imkânsız gibidir..

Bu cümleden olarak, aynı iş yerinde ve emri altında görev yapan, gösterişsiz, hatta çirkin dahi denebilecek İsveçli bir adam olan Markus, utangaçlığı, sempatik saflığı ve de kendine has esprileriyle Nathalie'yi etkilemiş gibidir..




Birdenbire ve istemsizce gelişen bir ateşli öpücükle başlayan bu tuhaf ilişki, görünürde değil de bilinçaltındaki bir arayışı açığa çıkarmış gibidir..

Kendisini bir türlü tavlayamayan patronu başta olmak üzere -yakın ve uzak- çevre, bu ilişkiyi bir türlü kabullenemez..
Oysa, sevgili eşini kaybedeli üç yıl olmuş Nathalie'nin kalbi, uzunca bir sürenin sonunda ilk kez böylesine pır pır etmektedir..



Başa gelen felaket ya da çekilen acı ne denli büyük olursa olsun, insan unutmaya ve yaşamaya programlıdır..





Audrey Tautou (Nathalie) ve François Damiens (Markus)'in birbirinden başarılı oyunculuklarına kapılıp da zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığım; gerçeklik duygusu ve hüznü sağlam bir romantik komedi..

Hollywood, pek nadiren başarılı olduğu bu türü tamamen Fransızlara bıraksa yeridir valla..



3.5/5


La Delicatesse / Aşkın Renkleri

Yönetmen: David Foenkinos, Stephane Foenkinos
Senaryo: David Foenkinos
Tür: Duygusal, komedi
Oyuncular: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini
Yapım: Fransa, 2011, 108'