11.6.12

Bellflower :: Kayıp Kuşaktan Arıza Aşklar


Dünyanın sonuna, bir alev makinesi üzerinde çalışarak hazırlanan iki arkadaştan nispeten daha aklı başında gibi duranı, bir gün bir barda düzenlenen 'canlı böcek yeme yarışması'nda bir kızla tanışacak ve yakınlaşacaktır..

Bir 'post apocalyptic dönem' efsanesi olan Mad Max'in oldukça etkisinde kalmış -kafaları bir hayli karışık ve güzel- iki genç kafadarın, olası bir kıyamete -kendilerince- hazırlanmalarının 'hazin' öyküsü..

Hâllerine, hobilerine bakarsan birer suç çetesi elemanı gibi görünen, oysa birbirlerine ve diğer insanlara sevecence yaklaşan bu gençler, dış dünyadaki kıyametin kopmasına kendi imalatları olan -alev makinalarıyla- hazırlanırken, içlerinde kopan büyük kıyametle harlanan cehennem ateşine nasıl dayanacaklardır..



'Ateşli' silahlara yatkın, ama alabildiğine neşeli; ciddi ilişkiler için hazırlıksız ve çekingen bu iki 'x kuşağı' çocuğunun -belki de böyle bir gerçeğin hiç de farkında olmadan- aynı dertten muzdarip, yani aynı 'varoluşsal' sorunlarla cebelleşen kızlarla yaşayacakları aşkın, yıkıcı bir patlamaya dönüşmesini hiç de yadırgamıyoruz..

Evan Glodell, yazdığı, yönettiği ve de oynadığı bu filmle, 'Ey aşk, sen kopabilecek en büyük kıyametlerin, masum kılıklı failisin!' derken, hiç de şaka yapmadığını gayet net gösteriyor..




İzlerken, bazı 'amatör' zayıflıklar hissedilse de, senaryosundan film şeridine, yönetmeninden oyuncusuna kadar, yapımın tüm materyalinin bir gece önceden -adeta- alkole ve uyuşturucuya yatırıldığı izlenimi edinilen -kısacası- içerikle sinematografik üslubun kusursuzca uyuştuğu, iyi bir ilk filmle karşı karşıyayız..


Bellflower / Arıza Aşk

Yönetmen: Evan Glodell
Senaryo: Evan Glodell
Tür: Dram, duygusal, aksiyon
Oyuncular: Evan Glodell, Tyler Dawson, Jessie Wiseman
Yapım: ABD, 2011, 106'

  3.5 / 5