9.6.12

Snow White and the Huntsman :: Ayna Ayna Şaka Yapma!



Yaptığı düşmanca bir plânın parçası olarak, Pamuk Prenses'in kral olan babasını kendine aşık ederek öldürdükten sonra ülkenin başına çöreklenen 'cadı kraliçe' Ravenna, henüz küçük bir çocuk olan Pamuk'u da zindana kapatır..

Yıllar geçer, Pamuk Prenses büyür..

Yeniden karşısına geçtiği Sihirli Ayna'ya o mutat soruyu soran kötü kraliçe, ondan aldığı olumsuz yanıtla, Prenses'i öldürmeye karar verir..

Bu yıl ikinci kez sinemaya uyarlanan malum masala getirilen bu yeni yorum, 'daha karanlık, daha fantastik ve daha ciddi' formülünü uygulamaya çalışırken, 'daha sıkıcı' olmayı başarmış bir film..




Biraz ordan, biraz burdan mantığıyla oluşturulmuş, eklektik olduğu kadar kötü de inşa edilmiş senaryoda, muhtelif boşluklar ve mantık hataları gözleniyor..
Masal anlatıyor olmanın hoşgörülü bakış açısı bile bu durumu törpüleyemiyor..

Senaryonun tek olumlu tarafı, erkeklerin güvenilmezliğine ve bencilliğine vurgu yapan 'feminist' tavrıydı..

Öte yandan, aynı kötü özellikleri başarıyla taşıyan kadınların varlığını da ben hatırlatayım, naçizane..

Kraliçeyi oynayan Charlize Theron'un ve cüceleri canlandıran oyuncuların göründüğü sahnelerde kalite seviyesi aniden yükselen film, geçen ay izlediğimiz, masalın diğer yorumu olan Mirror Mirror'ın yaratıcılığından ve özgünlüğünden oldukça uzak..




O değil de, Kristen Stewart'ın Charlize Theron'dan daha güzel olduğunu iddia edecek o aynayı ben anında kırarım arkadaş!

Zaten o da, 'Senden daha güzel Pambık Pirenses var, sayın kraliçem' diyemiyor; 'Ama hayat bu belli mi olur, gelecekte sizi gölgede bırakabilir' falan diyerek, bi güzel kıvırıyor..
Seni yalancı kerata seni..


Snow White and The Huntsman / Pamuk Prenses ve Avcı

Yönetmen: Rupert Sansers
Senaryo: Evan Daugherty, John Lee Hancock
Tür: Aksiyon, macera, dram
Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron
Yapım: ABD, 2012, 127'

  2 / 5