27.7.12

205 - Zimmer der Angst :: Öğrenci Yurdunda Hayalet


Üniversiteye yeni başlayan Katrin, babasıyla birlikte geldiği öğrenci yurdunun 205 numaralı odasına yerleştikten, kendisine fazlasıyla karışan babasını da acilen eve yolladıktan sonra, hayatının en özgür günlerini yaşamaya hazırdır artık..

Kullandığı bir sürü anti psikotik ilaçlardan anladığımız kadarıyla, ruh sağlığı pek de yerinde olmayan bu şirin kızın durumu maalesef daha da kötüye gidecek gibidir..

Zira, yerleştiği odanın karanlık geçmişinde saklı olan lanetli bir sırrın hayaleti, diğer bazı kişilerle birlikte onun da peşini bırakmayacaktır..

'Öğrenci yurdu odasında hayalet' konulu yapım -müthiş bir buluşla- 'Perili Köşk' janrına 'çağdaş' bir yorum getiriyor..




Anladığım kadarıyla, genetik yatkınlığının yanı sıra, annesinin intihar etmesiyle birlikte ruhsal durumu aşırı hassaslaşmış bir hanım kızın başına/beynine gelenleri anlatmak üzre yola çıktığı anlaşılan senaryo, 'bir zamanlar kazık yediği bir takım insanlardan intikam almaya kalkışan hayalet' havasına girince, saçmalamakta sınır tanımıyor..




Sürekli sönüp yeniden yanan bilumum lambalardan, fırsat bulduğu her delikten akmaya başlayan koyu yapış yapış sıvılara kadar, bir sürü korku film numaralarını ardı ardına ve bıktırırcasına gösteren film, kötü kurgusunu bariz devamlılık hatalarıyla süslemeyi de ihmâl etmiyor..



1/5


205: Zimmer Der Angst / 205: Korku Odası

Yönetmen: Rajner Matsutani
Senaryo: Eckhard Vollmar
Tür: Dram, korku
Oyuncular: Jennifer Ulrich, Andre Hennicke, Inez Bjorg David
Yapım: Almanya, 2011, 100'