2.7.12

Will :: Asla Yalnız Yürümeyeceksin *


Gencecik annesinin ölümü, hayırsız babasının da ortadan kaybolmasıyla kendini bir yetiştirme yurdunda bulan 11 yaşındaki Will, futbola tutkun, Liverpool taraftarı bir güzel çocuktur..

Bir gün, geçmişte yaptıklarından pişman olduğunu, artık oğluyla birlikte yaşamak istediğini söyleyerek ortaya çıkan babasının Will'e bir de sürprizi vardır: İstanbul'da oynanacak Liverpool –A.C. Milan, Şampiyonlar Ligi Final maçına iki bilet..

Ancak, filmin adeta kötü adamı olarak görev yapan Will'in kötü kaderi yeniden devreye girer ve üç yıl aradan sonra kavuştuğu babası aniden ölüverir..

Böylece tamamen yalnız kalan minik adam, hem kendisinin, hem de babasının hayalini gerçekleştirmek, gönülden bağlı olduğu takımını da yalnız bırakmamak için İstanbul'a gitmeye kalkışır..



Sempatik minik dostumuz Will'i İngiltere'den İstanbul'a -bir takım iyilik meleklerinin yardımıyla- tek başına götürmek ve Şampiyonlar Ligi Final maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çimlerine çıkarmak için bütün şartları zorlayan senaryosuyla film bu muradına erecektir belki ama pek de inandırıcı olamayacaktır..

Bir Türk şirketi tarafından, direkt uluslararası sinema pazarı için üretilen ilk film olma özelliği de taşıyan yapım, tesadüflere fazla bel bağlayan 'melodramatik' senaryosuyla vasatı aşamıyor..




Başlarda, çocuklar arasındaki komik dayanışmayı ve çok kısa süren baba oğul yakınlaşmasındaki sıcaklığı gayet iyi yansıtan film, kıta Avrupa'sında geçen uzunca bölümünde mevcut samimiyetini koruyamayarak sıradanlaşıyor..

Futbola ve taraftarlığına oldukça olumlu ve de naif bir bakışla yaklaşan yapım, futbolseverler için -her şeye rağmen- oldukça tatminkâr bir 'futbol filmi' özellikleri de taşıyor..


* En azından İstanbul'a kadar!


Will / Babam İçin

Yönetmen: Ellen Perry
Senaryo: Ellen Perry, Zack Anderson
Tür: Dram, aile, spor
Oyuncular: Damian Lewis, Bob Hoskins, Rebekah Staton
Yapım: İngiltere, 2011, 102'

  2.5 / 5