17.8.12

Ma première fois :: Lisede Aşk Başkadır


Lise son sınıfa giden Sarah, hedeflerine ulaşmak için kontrollü yaşayan, dolayısıyla da aşkla meşkle pek arası olmayan, gayet tertipli, çalışkan bir inek -pardon- kızdır..

Son kovulduğu okuldan Sarah'nın okuluna yeni sürülen, felsefeye ilgisi kuvvetli, boş zamanlarında derslere 'uyuyarak' katılan, daha çok fotomodellik yaparak egosunu şişiren, arkadaşlarına salakça şakalar yapmaktan da hoşlanan, uyumsuz olduğu kadar havalı bir oğlan olan Zachary'nin varlığı, güzel kızımızı öyle bi etkileyecektir ki ortada ne çalışkanlık kalacaktır ne de kontrol..

Her yeni sahnede yeni bir pop şarkısının çalındığı, ergen aşkının o insanın içine fenalık getiren bin yıllık klişelerinin sahnelendiği filmin bahse değer tek önemli tarafı, onlardan ne kadar nefret etseler de oğulların -önünde sonunda- babalarına benzeyecekleri gerçeğiydi..




Peki, senaryonun gelişiminden kayda değer hiçbir şey çıkmayacağı çok belliyken, sırf çarpıcı bir son yapalım da göz boyayalım diye uydurulmuş, yama gibi duran o zorlama finale ne demeli..
Yapma canım, yapma güzel kardeşim!.

Ma premiere fois / İlk Aşkım

Yönetmen ve senarist: Marie-Castille Mention-Schaar
Tür: Duygusal
Oyuncular: Esther Comar, Martin Cannavo, Vincent Perez
Yapım: Fransa, 2012, 95'

 /10