10.8.12

What A Man :: Başkası Olma Kendin Ol


Genç yakışıklı bir ilkokul öğretmeni olan Alex, kendisini, erkek gibi davranmamakla, yetersizlikle suçlayan 'sevgilisi' tarafından resmen sömürülmektedir..

Bu kadının kendisini aldattığını ve sonra da kovduğunu gözleriyle gördüğünde anca olaya uyanan saf delikanlının hemen yanında neyse ki iki Türk arkadaşı vardır..

Hayata hep pozitif bakan, 'şirin kız arkadaş' kontenjanından Nele ile kendisine çapkın bir maço imajı veren Okke, gereken her konuda Alex'e yardıma hazırdırlar..

Gerçi bu oğlanın bütün derdi, kendisini sevmeyen, daha doğrusu kendisinden başkasını sevemeyen ırkçı, nobran bir kız arkadaşa sahip olmasıdır..



Oysa Nele, hiç öyle midir ya..

Her hafta en az bir adeti gösterime giren, 'sonu başından belli' romantik komedi filmlerine -hem de Almanya'dan- taze bir örnek daha..

Alex'i de canlandıran oyuncu Matthias Schweighöfer'in ilk kez senarist-yönetmenlik de yaptığı film, bir Alman-Amerikan ortak yapımı..

Sibel Kekilli'nin sempatikliğini ve ustalığını konuşturduğu filmde Türkçe konuşmalar ve şarkılar ilgimi çeken diğer detaylar..




Bir Hollywood 'romantik komedi' klişesini kendine rehber edinen filmde, 'erkek olmak' ve 'kızları tavlamak' konusunda kendisini üstat bellemiş bir fırlama tip, sakin, barışçıl ve de beceriksiz karakterli arkadaşına ders veriyor..

Ama bu 'çıkmaz sokak'tan çabuk cayarak, 'Başkası Olma Kendin Ol' şarkısını söylüyor ki bence en doğrusunu yaparak hem Alex'i hem de filmi -bi yere kadar- kurtarıyor..


What A Man / Ne Adam Ama

Yönetmen ve senarist: Matthias Schweighöfer
Tür: Duygusal-komedi
Oyuncular: Matthias Schweighögfer, Sibel Kekilli, Elyas M’Barek
Yapım: Almanya – ABD, 2011, 95'

5   /10