8.8.12

You Instead :: Kelepçeyle Gelen Aşk



İki ayrı müzik topluluğunun solistleri olan Adam ve Morello'nun festival daha yeni başlarken başlarına gelen tuhaf olay, onları festival bitimine kadar hiç ayrılmadan el ele dolaşmaya mecbur kılmıştır..
Zira kendine rahip diyen çılgın bir adam, bu müzisyen oğlanla kızı, birbirlerine kelepçeleyip ortadan kaybolmuştur..

Sevgilileri de yanlarında olan ve kelepçeyi bir türlü açtıramayan bu 'zoraki ikili'nin içine düştükleri durum bir hayli zordur..

Bir de ayrı ayrı konser verecekleri, yatıp uyuyacakları, sevgilileriyle sevişecekleri göz önüne alınırsa..





İskoçya'da düzenlenen, dünyanın en mühim müzik festivallerinden biri olan 'T In The Park'ta geçen -doğal olarak- bol müzikli bir romantik komedi..

İki gün süreyle, binlerce gencin çadırlar kurarak katıldığı büyük bir müzik festivalini -atmosfer ve ruh olarak- iyi kullanan film, aslında pek de bir yere gitmeyecek basitlikteki konusuna karşın zevkle izleniyor..


Öte yandan, gerçek festival sırasında çekilerek, mekân, atmosfer ve figürasyon sorununu kolaylıkla ve de ucuza hâllettiği anlaşılan filmin, 'Ne oldum değil, ne olacağım demeli' ya da 'Bir musibet bin nasihatten iyidir' gibi özlü sözlere hak verdiren bir öyküye sahip olduğu da söylenebilir..




Aktüel kamera ve doğal oyunculuklarla bir müzik festivalinin naklen yayınına benzeyen film -finaldeki ağlak klişeye rağmen- romantiklik taslamayan bir romantizm, komiklik yapmaya çalışmayan bir güldürü havasında..


You Instead / Bu Gece Benimsin

Yönetmen: David Mackenzie
Senaryo: Thomas Leveritt
Tür: Komedi, dram, müzik
Oyuncular: Luke Treadaway, Natalia Tena, Mathew Baynton
Yapım: İngiltere, 2011, 80'

  3 / 5