28.9.12

Hit and Run :: Bu Bir Seyirci Koruma Programı Uyarısıdır


Muhtelif banka soygunlarına şoför kontenjanından bulaşmış biri olan Charlie Bronson (Dax Shepard), polisle yaptığı işbirliği sonucu alındığı Tanık Koruma Programı'yla, Kaliforniya'ya bağlı küçük bir kasabada yaşamaya başlamıştır..

Burada tanıştığı kız arkadaşı Annie (Kristen Bell) ile gayet mutlu bir yaşantısı olan elemanın sakin hayatı, Annie'nin kariyer yapmak için Los Angeles'e gitmeye karar vermesiyle karışacaktır..

Programın uymak zorunda olduğu yasağına karşın, sevgilisine eşlik etmeye karar veren Charlie ve Annie, süper hızlı arabalarıyla yola koyulurlar..

Ancak, bu banka soyguncusu heriften kızı korumaya kalkışan Annie'nin eski sevgilisi, Charlie'nin bir zamanlar ispiyonladığı 'azılı' suç ortakları ve bir Tanık Koruma Programı polisi de hemen peşlerinden gelmektedir..




Filmin yapımcılarını, kaçma kovalamacalı bu hikâyeden aksiyonu bol bir komedi çıkacağına ikna eden kişi sanırım Dax Shepard olmuştur..
Yazan, yöneten ve bizzat oynayan, üstelik kadroya, gerçek hayatta da sevgilisi olan Kristen Bell'i dahil eden bu adama inanmamanın, en azından ayıp olacağını düşünmüş olmalılar..

Sırf arabayla akrobatik numaralar göstermek için uydurulmuş araba takip sahnelerini, aralara resmen yapıştırarak, aksiyon tarafını kotardığını sanan bu filmin neden çekildiğini anlamadığım bir yana, yıllarca araştırma yapsam bile neden izlenmesi gerektiğine dair en ufak bir sebep bulabileceğimi de sanmıyorum..




Bir bakıma, bazı insanların ne kadar boş yere oksijen harcadıklarını -istemeden de olsa- hatırlatan film, bir komedi havası yaratıldığı halde -öze dair- hiçbir komedi ögesi barındırmamasıyla da bambaşka!

O değil de, dünyanın bir köşesinde, bu filme gülebilecek, hatta sevebilecek insanların var olduğunu hayal etmek bile dehşet verici..


Hit and Run / Vur ve Kaç

Yönetmen: David Palmer, Dax Shepard
Senaryo: Dax Shepard
Tür: Aksiyon, komedi, duygusal
Oyuncular: Dax Shepard, Kristen Bell, Bradley Cooper
Yapım: ABD, 2012, 100'

2,5   /10