23.9.12

Resident Evil: Retribution :: Alice Zombiler Diyarında 5


Açılış jeneriğinde, 'görkemli' açılış sekansını geriye sararcasına göstererek, etkili bir başlangıç yapan film, şimdiye kadar neler olup bittiğini -güzeller güzeli- kahramanımız Alice'in ağzından özetler..

Bildiğiniz üzre, Umbrella şirketinin ölümcül T-virüsü, dünya nüfusunun neredeyse tamamını zombileştirmiştir..

Ve insanlığın tek umudu olan Alice (Milla Jovovich), Red Queen adlı bir bilgisayarın liderliğindeki Umbrella’nın gizli operasyon karargahının merkezinde uyandığında, hapsedildiğini anlar..

Elit komandolardan oluşan bir ekibin de yardımıyla hapisten fazla zorlanmadan kaçar belki ama, Alice ve arkadaşlarının mücadelesi bu kez de, simülasyon olarak inşa edilmiş Tokyo, New York, Moskova ve Washington D.C. sokaklarında sürecektir..




Efsanevi bilgisayar oyunundan uyarlanan ve ilk kez 2002 yılında sinemaya aktarılan Resident Evil'in bu beşinci filmi, ilkinin de yönetmeni olan, Paul W.S. Anderson'a ait..

Görüntü üzerine döşenen grafikler başta olmak üzere, her haliyle, "Ben bir bilgisayar oyunuyum," diye bas bas bağıran film, bu makus kaderini değiştirmeye çalışmayınca, bir 'sinema filmi' özelliğine kavuşamadan sona eriyor..

Olan bitenler hakkında sürekli ve detaylı açıklama yapma endişesi, filmin seyir zevkini ayrıca törpüleyen bir tercih olarak göze batıyor..




Daha da fenası, mutasyona uğramış çeşitli yaratıkları sırayla ortaya süren filmden almamız istenen bu 'vahşi' zevk, bir lunaparkın korku tünelinde yaşanan bir deneyimden daha fazla olamıyor..

Sadece ben değil, cümle eleştirmenler hep birlikte, "N'olur gitmeyin la!" deyu yalvarsak bile, oyunun fanatiklerinin kesinlikle izleyeceği bu filmin en güzel şeyi olan Milla Jovovich'i, hapisteyken kendisine giydirilen o aşırı seksi 'kıyafet'le gören her 'normal' insanın, 'Ebediyen o zindanlarda kalaydın ya kız!' diye hayıflanmaması elde değil..




  
Resident Evil: Retribution / Resident Evil 5: İntikam

Yönetmen ve senarist: Paul W. S. Anderson
Tür: Aksiyon, korku, bilimkurgu
Oyuncular: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez
Yapım: Almanya-Kanada, 2012, 95'

2 / 5