29.11.12

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 :: Olmaz Olsun Böyle Vampir!.


Bin yıllık yakışıklı 'kan emici' Edward Cullen (Robert Pattinson) ile 'güzel değil ama şirin' taze vampir Bella (Kristen Stewart)'nın 'yarı vampir yarı insan' olan kızları Renesmee, hızla büyümektedir..

Yalnız, dünya vampir tarihinde bir benzerine rastlanmadığı söylenen, hem kanla, hem de normal yemeklerle beslenebilen bu 'hibrit kız'ın hayati tehlikesi de büyümektedir..

Çünkü, kendilerini bu alemin yöneticisi gibi gören güçlü vampir ailesi Volturiler, Renesmee'nin tam bir 'kan emici' olduğunu, hemen yok edilmesini savunmaktadır..

Onlar açısından çocuk vampir, özellikle türlerinin gizliliği açısından çok tehlikeli ve yasaktır..

Harekete geçen Volturiler, oluşturdukları kalabalık bir kan emiciler ordusuyla, memleketleri olan İtalya'dan yola çıkarlar..

Bunun üzerine Cullen ailesi de, dünyanın dört bir tarafındaki diğer vampir klanlarıyla, çok kararlı görünen Volturiler'i ikna için irtibata geçerler..




Bu arada -Bella'dan halâ ümidini kesmeyerek adeta kuzuya dönmüş- Jacob başta olmak üzere bütün kurt adamlar, Cullen'ların yanındadır..
Başlasın gayri, Vampirler Partisi!.

Hepimizin gözü aydın..
Stephenie Meyer'ın çok satan roman serisinden uyarlanan filmlerin son bölümünü de böylece bitirmiş oluyoruz..

İnsanlara dokunmayarak, sadece zavallı hayvanların kanıyla beslenen tuhaf yaratıklar; kurt adam olmadan, doğrudan kurt olan, dönüşmeden önce de giysi masrafı olmasın diye bi güzel soyunan tutumlu ve esmer oğlanlar..

Bir 'aşk ve tutku öyküsü' olarak anılmayı tercih eden, en iyi bölümü de vasatı aşamayan bu seriye 'En light vampir hikayesi' demek de mümkün..

Genel olarak sıkıcı bir tempoda ve 'canımlı cicimli' romantik sahnelerle ilerleyen film, finaldeki 'olası' bir 'Vampirler Arası Dünya Savaşı'yla birazcık hareketlenip, renkleniyor sanki ama, ne fayda..




The Twilight Saga: Breaking Down Part 2/ Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2

Yönetmen: Bill Condon
Senaryo: Malissa Rosenberg, Stephenie Meyer (kitap)
Tür: Macera, fantastik, dram
Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Yapım: ABD, 2012, 115'

4   /10