29.12.12

Kod Adı Venüs :: Ya Taksim Ya Ölüm!. Ya Film?.


Siz adının öyle olduğuna bakmayın, has bir İngiliz kızı olan Yasemin (Jolie M.), o sıralar İngiliz yönetiminde olan Kıbrıs'ta bulunduğu söylenen Barnabas İncili'nin peşine düşmüş, ama sonra da ortadan kaybolmuş anne ve babasını aramak üzre adaya ayak basar..

Bunlar olurken, Kıbrıs'ta ortalık kaynamakta; kırklı yıllardan ta yetmişli yıllara kadar hiç değişmeden kalabilme yeteneğine sahip tuhaf bir adam olan EOKA'cı Rum Adamos (Cengiz Bozkurt)'un eylemlerinden anladığımız kadarıyla da Rumlar, önce İngilizleri sonra da Türkleri adadan kovmaya kararlıdırlar..

Bu arada, 'esas yakışıklı oğlan' Kemal (Serhat Harman)'in, 'esaslı kızımız' Yasemin'le olan aşkı ve 'pis herif' Adamos'la olan mücadelesini izlemek boynumuzun borcudur elbet..



Asıl derdi, Kıbrıs'taki masum Türklerin, birer pislikten farksız Rum çetecilerden neler çektiğini anlatmak olan, bunu yaparken de araya saçma sapan, İncil'li mincilli bir hikaye sıkıştırmaya kalkışan, hatta -sanırım hiçbir şey yapmama görevi almış- bir adet de çakma James Bond dahi barındıran bu filmi ben Cenab-ı Allah'a havale ediyorum..
Artık o ne yapar ben bilemem..


Montajcının -olması gerektiği gibi değil de- kafasına göre sıraladığı sahnelerden oluşan korkunç bir kurgu, ne yaptığını bilmeyen, hatta yönetmenden ne yapacağına dair işaret bekler gibi ifadeler takınan oyuncular, vd..


Leyla ile Mecnun dizisinin meşhur Erdal Bakkal'ı olan Cengiz Bozkurt'un, eli kanlı bir çeteciyi canlandırdığı filmde, en az o dizideki kadar komik olduğunu da söyleyeyim de siz anlayın..


/ 5



Yönetmen: Tamer Garip
Senaryo: Benedict Schillemans, Tamer Garip, Emre Karahasan
Tür: Aksiyon, macera, duygusal
Oyuncular: Jolie M., Cengiz Bozkurt, Jonny Lee Kemp
Yapım: ABD-Türkiye-Kıbrıs, 2012, 90'


2 yorum:

  1. Adsız29.12.12

    Hayatımda okuduğum en sığ, en bilinçsiz film eleştirisi olabilir.Uç noktaların insanısınız.

    YanıtlaSil
  2. Nerede Türklerle ilgili bir film olsa yerin dibine sokmaya çabalıyorsun.
    Tam bir eziksin.

    YanıtlaSil