15.11.13

Kuçu Kuçu :: Benimle Oynar Mısın?


Pek önemli ve kudretli iş adamlarımızdan Kudret Bey, çalışanları arasında en tuttuğu eleman olan Ragıp ve karısı Melis’i -hafta sonunu birlikte geçirmek üzere- adadaki villasına çağırmıştır..

Kocasından önce adaya gelen Melis’i, Kudret Bey’in karısı Melda karşılar..

Matematik öğretmeni olan Melis (Özgü Namal) ile çatır çatır koca parası yemekten başka bir işi olmayan Melda (Selen Uçer), bir yandan kocalarının gelmesini beklerken, öte yandan birer 'drink' alıp sohbete girişirler..

Bütün oyun boyunca sürecek bu 'sohbet' ilerledikçe renkten renge girecek ve benim şu sohbet sözcüğünü neden tek tırnak içine aldığım, daha iyi anlaşılacaktır..


Yine de -seyir zevkinizi bozmayacak bir biçimde- küçük bir ipucu vermek gerekirse, bu iki kadını bir araya getiren şeyin sadece kocalarının arasındaki iş ilişkisinden kaynaklanmadığını söyleyebilirim..


Zaten bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla beraber, karşılaşıp tanışma ve konuşma faslı, tam bir hesaplaşmaya dönüşecektir..

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu, Fransız yazar Fabrice Roger-Lacan’ın komedi-dram tarzındaki, iki kişilik ve tek perdelik Kuçu Kuçu'yu gururla sunar..

Oyuncusundan azami ölçüde, hem ruhsal hem de fiziksel çeviklik ve konsantrasyon isteyen; dramdan komediye aniden geçişlerle ve sahnede devamlı yer alan iki kişinin sürekli değişen güç dengeleriyle ilerleyen bu oyunun altından başarıyla kalkmak hiç de kolay değil doğrusu..


Kerem Ayan’ın uyarlayıp yönettiği, Özgü Namal ile Selen Uçer'in mükemmel performanslarıyla alıp götürdüğü oyun, iki genç kadının yıllar sonra -değişen rolleriyle- buluşmaları ve geçmişte yaşanmış olayları ya da oyunları yeniden irdelemeye kalkışmaları üzerine..

Bu oyun -son tahlilde- bana şunu dedi: Değişen tüm şartlara karşın değişmeyen tek şey insanın karakteridir.. Onun üzerinde -zamanla- görülen ve -yanlışlıkla- 'değişim' sanılan şey, yaldızdan bir kabuktur.. Bu kolaylıkla kazındığında fark edilecektir ki 'asıl karakter' -hiç yıpranmamış olarak- aynen orada durmaktadır..   

Bülent Ortaçgil’in 'Benimle Oynar Mısın' şarkısıyla başlayan ve sona eren Kuçu Kuçu, 17 Kasım 2013 Pazar günü saat 16:00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM).

Oyunlara ait biletler, Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.