23.1.13

Borusan Müzik Evi'nde Bu Hafta


Borusan Müzik Evi, bu hafta Fransız akordeon ustası Pascal Contet, Anıl Eraslan ve Sumru Ağıryürüyen’in “Sert Sessizler” projesi ve yeni müziği dans pistine çıkaran sa.ne.na üçlüsü ile korhan erel’i müzikseverlerle buluşturuyor.


24 Ocak Perşembe/ 20.00

Akordeon üstadı Pascal Contet ile modern çağın tınıları

Akordeonun dünya çapında tanınan ustası Pascal Contet, 24 Ocak Perşembe akşamı modern çağın ses dünyasını Borusan Müzik Evi’ne taşıyor.


kordeon ile çağdaş müziği bir araya getirdiği çağdaş bir repertuar oluşturan Contet, konserde kendi bestelerinin yanı sıra, Philippe Hurel, Arne Nordheim, Bruno Mantovani, Pierre Jodlowsky, Franck Bedrossian ve Jacques Rebotier gibi öncü bestecilerin müziklerini seslendirecek. Akordeonun çokyönlülüğünün ve modern çağın tınılarının dinleyenlerle buluşacağı konser 20.00’de başlıyor.


25 Ocak Cuma/ 21.30


İnsan sesi ve viyolonselin diyaloğu: “Sert Sessizler”

Çalışmalarını Fransa-Türkiye hattında sürdüren viyolonsel sanatçısı Anıl Eraslan ile farklı tarzların tanınmış sesi Sumru Ağıryürüyen insan sesi ve viyolonsel diyaloguna dayanan “Sert Sessizler” projesiyle 25 Ocak Cuma akşamı Müzik Evi’nde. Hem kendi sesleriyle hem de kendilerini kuşatan dünyadan ilham aldıkları seslerle kendi varoluşlarını tamamlayan ikili, özgür doğaçlama ekseninde dönen diyalogu basit melodiler, gürültüler, organik yapılar ve ritmik sorgulamaları şekillendiriyor. Geleneksel ezgiler ve müzisyenlerin kendi bestelerinin de zaman zaman eşlik ettiği “Sert Sessizler” 21.30’da başlıyor.


26 Ocak Cumartesi/ 21.30

Yeni müzik dans pistine çıkıyor: sa.ne.na & korhan erel

Vurmalı sazların en sevilen kahramanları sa.ne.na ve elektronik müzik ustası Korhan Erel, herkesi dans ettirmek için 26 Ocak Cumartesi akşamı bir araya geliyorlar. Amy Salsgiver, Kerem Öktem ve Seçil Kuran’dan oluşan sa.ne.na’nın ritimleri ve Korhan Erel’in canlı elektronikleriyle temposu yükselecek konserde IDM, dub, Batı Afrika, Frank Zappa gibi kaynaklardan beslenen özgün bestelerin yanı sıra Frederic Rzewski’nin “Coming Together”ını daha önce hiç duyulmamış bir versiyonuyla dinleyeceksiniz. Konser 21.30’da.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat’tan ve konser günleri de saat 18.00’den itibaren Borusan Müzik Evi’nden temin edilebilir.

Borusan Müzik Evi’ni takip edin:

www.borusanmuzikevi.com

http://twitter.com/BorusanMuzikEvi


BORUSAN MÜZİK EVİ

Adres: İstiklal Caddesi Orhan Adli Apaydın Sokak No: 1 Beyoğlu/ İSTANBUL
Tel: 0212 336 3271