25.1.13

MAMUT ART PROJECT : 40 Yetenek Aranıyor


Bağımsız sanatçılara kendini gösterebilmesi, gelecek vaad eden sanatçıların erken keşfedilebilmesi vizyonuyla kurulan MAMUT ART PROJECT için başvurular başladı.
Projede yer alarak daha büyük kitlelerle eserlerini paylaşmak isteyen sanatçılar için son başvuru tarihi, 1 Nisan 2013.

40 sanatçının yaklaşık 10’ar metrekare sunum alanında 5 gün boyunca eserlerini sergileyeceği MAMUT ART PROJECT’e katılım için sanatçı başvuruları 1 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar kabul edilecek.
Projeye yapılan başvurular; Ali Akay, Nil Yalter, Mustafa Taviloğlu, Marcus Graf ve Sedat Öztürk’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Sergide yer almaya uygun bulunan sanatçılar, 5 Nisan 2013 günü açıklanacak.

Galeri sahipleri, koleksiyonerler ve küratörlerin katılımının beklendiği MAMUT ART PROJECT kapsamında düzenlenecek özel gösterim gecesi ile genç sanatçılara sanat dünyasıyla iyi ilişkiler tesis etme fırsatı da sunulacak.

Proje ve katılım için aranan koşullar hakkında bilgi veren MAMUT ART PROJECT Kurucu Ortağı Seren Kohen; “Bilindiği gibi; insanoğlunun mağaralarda keşfedilmiş ilk çizimlerinde en çok görülen şekillerden biri mamutlar. Projeye adını veren “mamut” kelimesi, sanatçıların büyük kitlelere göstereceği ilk eserleri simgeliyor. Bu çıkış noktasından hareketle; kabul edilecek sanatçıların, tercihen yeni mezun olmuş, herhangi bir galeriye bağlanmamış (ya da çok yeni bağlanmış), sanat dünyasına yeni açılan sanatçılar olmasına dikkat edeceğiz. MAMUT ART PROJECT’in, hem sanatçıların hem de sanata yatırım yapanların ilgi göstereceği, yeni yeteneklerin keşfedileceği sürdürülebilir bir proje olacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

MAMUT ART PROJECT ile sanat, çoğunluğa ulaşacak!

Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını ifade eden Kohen sözlerine şöyle devam etti: “Yolun başındaki genç sanatçılar, fırsat verilmediği için kendilerini, işlerini ve dolayısıyla yeteneklerini tanıtma imkanına zor ulaşıyor. Bazıları zorluklardan bıkıp vazgeçiyor; bazıları ise uğraşsalar da bu şans onlara hiç sunulmuyor. Sanatseverler cephesinde de durum pek farklı değil. Çevremizde bu kadar yetenekli sanatçı varken, sanatseverlerin mevcut fuarlardan eser satın alamadıkları için çözümü, reprodüksiyon tablo veya posterlerde aramak zorunda kalmaları oldukça üzücü. MAMUT ART PROJECT, yetenekli genç sanatçılara eserlerini galeri standartlarına kendilerine özel sunum alanlarında sergileme; sanata gönül vermiş kitlelere ise özgün eserlere “ulaşılabilir” meblağlarla sahip olma imkanı sunacağız. Genç sanatçılar ve sanata yatırım yapmak isteyenleri aynı platformda buluşturacak bu yenilikçi proje ile Türkiye’nin sanat alanındaki temel boşluklarından birini dolduracağımıza inanıyoruz. Amacımız, MAMUT ART PROJECT’in sanatçıların ve sanatseverlerin güvenebilecekleri, her sene tekrarlanacak bir proje olması.”

MAMUT ART PROJECT Hakkında

Dünyadaki farklı ülkelerde düzenlenen etkinliklerin ülkemiz sanat camiasına bir uyarlaması olan MAMUT ART PROJECT, Türkiye’de bu alanda düzenlenen ilk sergi olma özelliği taşıyor. Jüri tarafından seçilen bağımsız sanatçıların eserlerini sergilediği The Artist Project (Kanada) ile sergilenen tüm sanat eserlerinin belirlenmiş bir fiyatın altında satıldığı Affordable Art Fair’in bir sentezi sayılabilecek MAMUT ART PROJECT, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda yaklaşık 10’ar metrekarelik kişisel alanı bulunacak 40 sanatçı ile sanatseverleri buluşturacak. Genç ve gelecek vaad eden sanatçılara kariyerlerinin başında kendilerine ait bir alanı kullanacakları sergileme deneyimini yaşayacakları bir platform sağlamak vizyonuyla yola çıkan proje, sanatseverlere ise uygun fiyata eşi bulunmayan eserleri alma şansını vermeyi amaçlıyor. Sanatçılara, sanatseverler ve Türk sanat piyasasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı sunacak Mamut Art Project’in her sene tekrarlanacak bir proje olması da hedefleniyor.

Detaylı bilgi için www.mamutartproject.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.