30.1.13

'Yaşam Laboratuvarı' Sanatorium’da


31 Ocak - 2 Mart 2013 tarihleri arasında, Sanatorium’ da gerçekleşecek Yaşam Laboratuvarı adlı karma serginin esin kaynağı, Fransız sosyolog Bruno Latour'un, hayvanlar üzerinde testler yapan bir biyoloji laboratuvarı üzerine gerçekleştirdiği incelemesi Laboratuvar Yaşamı.
Kitapta laboratuvar yaşamı, bilimsel gerçekliği belirleyen, ona yön veren bir çalışma ortamı, sosyal bir alan olarak ele alınırken, laboratuvar ortamında üretilen bilginin hataya açıklığı ortaya konuyor.

Yaşam Laboratuvarı sergisi ise müspet bilimlerin ortaya koyduğu bu gerçekliği bilinçli olarak bozan ya da çevremizi algılarken hissettiğimiz tanıdıklık duygusunu sorgulatan bir dizi görsel deneyden oluşuyor.

Konusu anatomiden aydaki ayak izine, kuantum teorisinden yeni yaşam formlarına kadar değişkenlik gösteren bu deneyler, yaşamın hayret verici olasılıklarını görsel temsiller aracılığıyla araştırıyor, yaşamı, bütün kategorilerden ve bilimsel süreçlerden bağımsız bir bütün olarak bir kez daha düşünmeyi öneriyor.

Sergide işleri yer alan sanatçılar, Cins, John Conway, Bora Başkan, Yunus Emre Erdoğan, Ece Gökalp, Sinem Mucur, Can Pekdemir, Berke Soyuer ve Elif Süsler. Serginin küratörlüğünü Elif Gül Tirben yapıyor.


Sanatorium
Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad.
No:32/A Beyoğlu İstanbul
+90 212 293 67 17

info@sanatorium.com.tr

www.sanatorium.com.tr