1.2.13

Borusan Quartet : Üç Besteci Üç Prömiyer



Borusan Quartet, 4 Şubat akşamı Süreyya Operası’nda vereceği konserde, Borusan Kültür Sanat tarafından Türk çağdaş besteciler Mahir Çetiz, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu’ya sipariş edilen üç yeni yapıtı ilk kez seslendirecek.
Konserin konuk solisti ise klarnet sanatçısı Reto Bieri.

30 Ocak 2013, İstanbul – Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’dan oluşan Borusan Quartet’in 4 Şubat’ta vereceği konserde Borusan Kültür Sanat tarafından Türk çağdaş bestecilerimizden Mahir Çetiz, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu’ya sipariş verilen üç yeni bestenin dünya prömiyerleri gerçekleştirilecek.


Turgay Erdener tarafından yetiştirilen, bestecilik yarışmalarında yüksek başarı gösteren ve yazdığı eserler Fazıl Say tarafından seslendirilen Mahir Çetiz; yerel anlatım öğeleriyle ilişkisini geniş ses düzlemlerinden kuran, farklı ses ortamlarında yazdığı besteler Türkiye ve yurtdışında yorumlanan, sayısız ödül almış ve müziğin deneysel tarafı üzerinde ustalaşmış Özkan Manav ve bestelerinde rapsodik olarak açımlanan bir zaman ve mekan hissi uyandıran, sayısız ödülün sahibi usta besteci Hasan Uçarsu'nun yazdığı üç yapıtın, 4 Şubat Pazartesi akşamı Borusan Quartet tarafından dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.


Bu eşsiz deneyime ek olarak, geçtiğimiz ekim ayında Münih’te Borusan Quartet ile ilk konserini veren klarnet virtüözü Reto Bieri, bu kez İstanbul’da dörtlünün konuğu olacak. İsviçre'nin müzik dünyasına kattığı önemli isimlerden Reto Bieri enstrümanının oda müziğine mükemmel uyumunu Borusan Quartet’le birlikte kanıtlayacak. Konserde deneysel yapıtları ve elektronik müzik alanındaki öncülüğüyle tanınan İtalyan besteci Luciano Berio’nun solo klarnet için yazdığı “Lied” ve klarneti günümüz orkestrasına kazandıran belki de en önemli isim olan Mozart'ın La Minor Klarnetli Beşli’si Borusan Quartet'in yorumuyla müzikseverleri büyüleyecek.


Tarih: 4 Şubat 2013, Pazartesi
Saat: 20.00
Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Program:
Mahir Çetiz: “Seyir” Yaylı Çalgılar Dörtlüsü dünya prömiyeri
Özkan Manav: “Yaylı Dörtlü” op.32 dünya prömiyeri                              
Hasan Uçarsu “Söylenemeyenler” dünya prömiyeri                              
Berio: Solo Klarnet için “Lied”
Mozart: La Majör Klarnetli Beşli, KV581

www.borusansanat.com