5.2.13

TISFEST Başlıyor!



TISFEST, yepyeni bir sinema oluşumu, bir festival ve çok daha fazlası! "Geleceğim sinemada" diyorsan yerin burası!

TISFEST bir kısa film yarışmasından ibaret değil, geniş programı olan bir sinema festivali. 5–9 Şubat 2013 tarihleri arasında herkese açık masterclasslar da düzenlenecek. Bu oturumlara Türkiye'den ve dünyadan ünlü simalar katılacak, genç sinemacılar ünlü simalarla konuşma, fikirlerini paylaşma, yardım alma şansına sahip olacaklar. 5 gün sürecek etkinlikte özel film gösterimleri de düzenlenecek.

TISFEST’in 5 günlük programında Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve Pera Müzesi’nde düzenlenecek olan dünyanın dört bir yanından kısa ve uzun metraj film gösterimleri dışında, Beyoğlu’nun yükselen gece kulüplerinden olan Kasette İstanbul’da her gece festivale özel partiler de bulunuyor.

Festivale katılan tüm genç kısa filmcilerin filmleri günde 3 seans olmak üzere 5-8 şubat arası her gün Goethe Enstitüsü'nde seyirciyle buluşacak. Detaylı gösterim programınaysa www.tisfest.com veya sosyal medyadan ulaşmak mümkün.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Bir Zamanlar Anadolu'da" filminin senaristi Ercan Kesal ile Senaryo Atölyesi, Habertürk gazetesi yazarı Kerem Akça tarafından verilecek olan “Yeni Türkiye Sinemasında Yükselen Eğilimler” konulu masterclass ve Semih Bulgur ile Storyboard çizim atölyeleri ise festivalin diğer sürprizleri.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’e yakın kısa filmin gösterileceği festivalde uluslararası panorama kısaları tam 13 farklı seçki altında gösterilecek. Bu seçkilerden öne çıkanlar savaş karşıtı filmlerin bulunduğu  “Shoot Films Not People”, gençlik sorunlarının işlendiği “Generation Z”, terör algısını sorgulayan “Staterror” seçkileri.

Festivalde, genç Fransız sanatçı Jean-Gabriel Périot için de ayrılmış bir seçki bulunuyor. Sanatçının filmlerinden dokuzunun gösterileceği bu seçki, Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Hrant Dink Vakfı’nın katkılarıyla gösterilen “Vicdan Filmleri”, yönetmenliğini Ümit Kıvanç’ın yaptığı “Ağlama Anne Güzel Yerdeyim” ve Metin Avdaç imzalı “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” programda öne çıkan diğer filmler.

Yarışmaya katılan yüzlerce film arasından en iyilerin belirleneceği ödül töreni 9 Şubat 2013 günü  19.00’da Pera Müzesi’nde düzenlenecek. Kurmaca dalında en iyi ilk 3 film belirlenirken, animasyon ve belgesel dallarında ise birer birinci seçilecek.

Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gösterilecek olan “Histoires Vraies” seçkisinde yer alacak filmlerden biri ise yine sürpriz bir ödülün sahibi olacak.

Festival hakkında detaylı bilgi, görüş ve öneriler için festival ekibiyle iletişime geçmek amacıyla sitemizi ziyaret edebilir, facebook ve twitter sayfalarımızdan bizi takip edebilirsiniz.5 Şubatta görüşmek üzere!

www.tisfest.com