15.2.13

Mutlu Aile Defteri :: Yalanla Kaplıdır!.


Otorite, disiplin ve sert mizacın bir simgesi gibi ortalıkta dolaşan emekli albay Yıldırım Taşyumruk (Tuncel Kurtiz), biri kız üç çocuğunu, kendi idealleri doğrultusunda yetiştirmek istediği halde tam tersi neticeyi alabilmiş bahtsız bir adamdır..

İki oğlu evlenerek, kızı da okumak üzre baba evinden ayrılmıştır ama, taş yumruğunun üzeri kadifeyle kaplı Yıldırım Baba, her şeye rağmen 'hayırsız' çocuklarının istikbalini düşünür; emekli maaşından arttırdıklarıyla milli piyango bileti alarak onlara postalar, altın alarak da evinin bir köşesinde yine onlara miras olsun diye biriktirir..

Çeşitli nedenlerle, birbirlerinden ve babalarından gerçek durumlarını gizleyen üç kardeş, karga peşindeki yaşlı adamın damdan düşmesiyle, bir araya gelmek zorunda kalırlar..

Ve bu durumda yalanlarını sürdürebilmek, eskisine göre çok daha zorlaşmıştır..




Damda dolaşan, evin içine girip çıkan 'çok bilmiş' bir karganın konunun anlatıcısı olması ya da kardeşlerden birinin 'resmen' dedektifliğe soyunması gibi fanteziler, yapımın genel havasıyla uyuşmuyor..

Böylece oluşan samimiyetsizlik duygusuyla hasarlanan film, bazı başarılı sahnelerle yakalayabildiği seyircisini, hemen peşinden gelen sahnelerdeki gereksiz abartılarla komikleşme çabalarıyla yeniden filmin dışına itiyor..




Kişiler üzerinde yoğunlukla uygulanan otorite ve baskının yalan üreten bir makina gibi çalıştığını ve de yalanda ısrarın kimseye yarar getirmediğini, dizginlenemeyen bir abartıyla anlatmaya çalışan film -televizyonlarımızın olmazsa olmazı- uyduruk konulu komedi dizilerinin güldürü mantığını tekrarladığından, birbirlerinden yetenekli oyuncuların performanslarıyla 'izlenebilir' bir seviyeye zar zor yükselebiliyor..






Yönetmen: Nihat Durak
Tür: Komedi, aile
Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Binnur Kaya, İlker Aksum, Büşra Pekin
Yapım: Türkiye, 2013


  2.5 / 5



1 yorum: