12.3.13

İstanbul Film Festivali Film Geliştirme Atölyesi’ne Katılacak 12 Proje Belirlendi


İstanbul Film Festivali’nin Efes’in sponsorluğunda hayata geçirilen “Köprüde Buluşmalar” başlığı altındaki “Film Geliştirme Atölyesi”ne katılmaya hak kazanan 12 proje belli oldu.
10–11 Nisan’da gerçekleştirilecek atölye sonucunda jüri tarafından seçilecek projeler, uluslararası işbirliği olanaklarının yanı sıra çeşitli ödüllerin de sahibi olacak.

Festival kapsamında Efes’in desteği ile hayata geçirilecek “Yapım Aşaması Atölyesi”nde filmlerin post-prodüksiyonlarının tamamlanmasına, “Film Geliştirme Atölyesi”nde ise çekimine henüz başlanmamış projelerin ortak yapımlar için ilk görüşmelerin başlamasına destek verilecek.

Efes’tenTürkiye Sineması’na 2 atölye ile destek

İstanbul Film Festivali’nin Köprüde Buluşmalar başlığı altında, 26 yıldır sinemamızın en büyük destekçilerinden biri olan Efes sponsorluğunda, Türkiye sinemasının uluslararası başarılarına katkıda bulunmak ve Türkiye’den projeleri tanıtmak amacıyla 2 farklı atölye çalışması hayata geçiriliyor.

“Yapım Aşaması Atölyesi”nde filmlerin post-prodüksiyonlarının tamamlanmasına, “Film Geliştirme Atölyesi”nde ise çekimine henüz başlanmamış projelerin ortak yapımlar için ilk görüşmelerin başlamasına destek sağlanacak. Uluslararası jüri değerlendirmelerinin ardından projelere çeşitli para ödülleri de verilecek.

Yapımı devam eden uzun metraj kurmaca veya belgesel filmlere açık olan ve filmlerin post-prodüksiyonlarının tamamlanmasına destek olmayı amaçlayan “Yapım Aşaması Atölyesi”nde, festival temsilcisi ve yapımcılardan oluşan uluslararası jüri, filmlerin sunumlarını değerlendirerek off-line montajlarını izleyecek. Atölye sonunda jüri tarafından seçilecek projeler, bu yıl ilk defa verilecek 10.000 Amerikan Doları  “Efes Tanıtım Ödülü”  ve “1000VOLT Post-Prodüksiyon Ödülü”nün sahibi olacak. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek “Yapım Aşaması Atölyesi’ne katılmaya hak kazanan projeler 22 Mart tarihinde açıklanacak.

 “Köprüde Buluşmalar” başlığı altında gerçekleştirilecek diğer atölye ise 5’inci kez hayata geçirilen “Film Geliştirme Atölyesi”. Çekimine başlanmamış projelerin başvurabildiği atölye ortak yapımlar için ilk görüşmelerin başlamasına ve projelerin uluslararası tanıtımlarına destek olmayı amaçlıyor. İstanbul Film Festivali’nin “Köprüde Buluşmalar” başlığı altında hayata geçirilen “Film Geliştirme  Atölyesi”ne, bu yıl toplam 159 proje başvuruda bulundu. 08 Mart günü açıklanan 12 finalist proje, 10 – 11 Nisan’da gerçekleştirilecek atölye sonucunda dağıtımcı, festival temsilcisi ve yapımcılardan oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek ve ödül almaya hak kazanan projeler belirlenecek. Atölye sonunda jüri tarafından seçilecek projeler, 10.000 Amerikan Doları TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü, 10.000 avro CNC Fransa Ulusal Film Merkezi Ödülü, Melodika Ses Post-prodüksiyon Ödülü ve 2.500 avro değerinde Binger Senaryo Danışmanlığı Ödülü’nün sahibi olacak.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazanan projeler:

1.   Ben Tek Siz Hepiniz (İnan Temelkuran)

2.    Kaçış (Kenan Kavut)

3.    Saklı (Selim Evci)

4.    Kan Parası (Kıvanç Sezer)

5.    Antoine Köpe’nin Günlükleri (Nefin Dinç)

6.    Cemil Şov (Barış Sarhan)

7.    Mavi Çadır (Marşa Franco)

8.    Kardeşler (Ömür Atay)

9.    Bayrak (Ezgi Kaplan)

10. Albüm (Mehmet Can Mertoğlu)

11. İkarus (İlksen Başarır)

12. Deniz Seviyesi (Nisan Dağ ve Esra Saydam)


İstanbul Film Festivali’nin Efes sponsorluğundaki “Köprüde Buluşmalar” kapsamında düzenlenecek “Film Geliştirme Atölyesi” ve“Yapım Aşaması Atölyesi”nde seçilen projelerin ödülleri, 11 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak.