24.3.13

Sinister / Lanet


PARANORMAL ACTIVITY filminin yapımcılarından ve THE EXORCISM OF EMILY ROSE filminin yönetmeni sunar: SINISTER.

Başrolde Ethan Hawke’nin oynadığı film, bir gerçek suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film
makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor.

YÖNETMENİN AÇIKLAMASI

Sinister filminin fikri, yardımcı yazarım C. Rober Cargill’in bir gece The Ring filmini izledikten sonra gördüğü kabus sonucunda ortaya çıktı. Bu korkunç rüyayı gördükten sonra, bu fikir üzerinde yıllarca düşündü ancak yazar yerine film eleştirmeni olduğu için, bu fikri yıllarca geliştiremedi.

O zamanlar Cargill ile internetten arkadaşlık kurmuştuk, gerçek hayatta sadece bir kere buluşmuştuk. Ocak ayında soğuk bir Las Vegas akşamında onla karşılaştıktan sonra gece birer içki içmek üzere buluşmak için anlaştık.
Beş kokteyl içtikten sonra bana Sinister fikrini anlatmaya başladı. Hemen ilgimi çekti. Fikri, yapımcı Jason Blum’a sattık ve beş hafta sonra elimizde bir senaryo vardı. Film hemen yapıma girdi ve bir yıldan kısa bir sürede tamamlandı.
Kast işleriyle meşgulken özellikle Ellison Oswalt karakterini hangi aktörün oynaması gerektiği üzerinde çok düşündüm. Ellison karakteri çok kusurları olan bir karakter olduğu için, seyircinin ona karşı tavır almasından çekiniyordum. Eğer yanlış aktörü seçersem, seyirci Ellison karakterini sevmeyecek ve ona ne olduğunu umursamayacaktı. Sonunda Ethan Hawke’de karar kıldım, çünkü o bu kusurlu karakteri, seyircinin ilgisini çekebilecek bir şekilde oynayabilecekti. Ethan daha sonra beni Juliet Rylance ile tanıştırdı ve onunla birkaç test çekimi yaptıktan sonra, onun Ellison’un karısı rolünde oynamasına karar verdim.
Filmin yapım aşaması keyif vericiydi çünkü filmin yapımı sırasında yaratıcılık
bakımından hiçbir sınırlamaya maruz bırakılmadım. Stüdyo istediği için senaryonun hiçbir yerinde değişiklik yapmaya veya filmin kurgusunu yaparken hiçbir sahnesini kesmemiz gerekmedi. Film bittiğinde izlediğim şey tam kafamda kurduğum filmdi. Çok az yönetmen böyle bir şansa sahip olabiliyor.
Film içerik olarak, her korku filminde olduğu gibi, korku hakkında. Ancak filmde çok farklı seviyelerde korku ve gerginlik unsurları var. Korku filmi izlemek isteyen herkes, güvenli bir haldeyken gerçek anlamda korkmayı umar. Sinister’i yaparken ilk amacım yapabildiğim kadar korkunç bir film yapmaktı. Fakat tek amacım bu değildi, ayrıca derinliği ve anlamı da olan bir film yapmak istedim. Ellison karakteri Süper 8 filmlerini izlerken, evde duyduğu seslerden veya çocuklarının garip davranışları gibi şeylerden dolayı film boyunca korku dolu anlar yaşıyor. Ancak Ellison’ın gerçek korkusu, filmde karşılaştığı korkunç olaylarının yanı sıra, çok daha evrensel bir korku: şu anki konumunu kaybetmek. Eskisi kadar ünlü ve zengin olamamaktan korkuyor. Herkesin empati kurabileceği bu korku, onun film boyunca yaptığı seçimlerdeki karar unsuru oluyor ve bu korku seyircinin dikkatine açık bir şekilde sunuluyor.

ÇEKİM YERLERİ

Sinister’ın ana çekimleri, Port Washington, Long Island, New York’ta bulunan bir evin içerisinde gerçekleştirildi. Süper 8 filmlerinin içeriklerinin çekimleri ise Los Angeles’te gerçekleştirildi. New York şehrinde de bir günlük stüdyo çekimleri gerçekleştirildi.


Yönetmen: Scott Derrickson
Yazarlar: Scott Derrickson & Robert C. Cargill
Yapımcılar: Jasn Blum & Brian Kavanaugh-Jones
Müzik: Christopher Young
Oyuncular: Ethank Hawke
Juliet Rylance
James Ransone
Tür: Korku / Gerilim
Süre: 110 Dakika
Vizyon Tarihi: 29 Mart 2013
Dağıtım: Pinema Filmcilik
İthalat: Filmpop Filmcilik