23.3.13

The Barrens :: Seni Gidi Şam Şeytanı


İlk bakışta ideal bir baba izlenimi bırakan Richard Vineyard (Stephen Moyer), yeni yetme kızı, küçük oğlu ve iki numaralı karısından oluşan ailesiyle birlikte, hafta sonunu kamp yaparak geçirmek üzre, New Jersey'in güneyindeki Barrens korusuna doğru yola çıkarlar..

Bu yolculuğun asıl nedeninin, yeni ölmüş babasının vasiyetini yerine getirerek, küllerini buradaki bir göle dökmek olduğunu anladığımızda, Richard'ın davranışları da fazlasıyla tuhaflaşmaya başlamıştır..

Bölgenin bir korku efsanesi olan Jersey Şeytanı'nın 'uhrevi' varlığıyla ortaya çıkan korkunç ölümlerle, kuduz olan köpeği tarafından ısırılmış Richard'ın 'dellenme' halleri birbirine karışacak; evdeki kamp hesabı, ormandaki kâbusa dönüşecektir..

Bıraktım korkutmayı- özellikle üvey annesine karşı isyan bayrağı çekmiş bir ergen kızın davranışları, kuduz hastası bir adamın halüsinasyonları, hatta 'sözde' asıl mevzu olan -Şam Şeytanı'nından bile komik- Jersey Şeytanı'yla yaratmak istediği gerilimi, minimum düzeyde dahi oluşturamayan bir 'çöp film' bu..




Jersey Şeytanı, bizzat Şeytan'ın işin içinde olduğu, 400 yıllık bir efsane olup, yöre halkından, oldukça 'doğurgan' bir kadının, 13. çocuğunu şeytana kurban etmeye zorlanmasıyla ortaya çıkmıştır..
Filmin en 'özgün' ve korku- gerilim oluşturma potansiyeli olan tek özelliği, bir kamp ateşi etrafında anlatılıp bitirilen bu Jersey Şeytanı efsanesiydi ki o da harcanıp gidince, geriye, kötü senaryo ve kötü oyunculuklar dışında pek bi şey kalmıyor..

Sanki onlar çok da matah işlermiş gibi, özellikle, Saw II - III ve IV'ün yönetmeni olarak tanıtılan Darren Lynn Bousman, bu filmi de çok iyi becermişcesine, son jenerikten sonra devreye giren uzunca bir sekansla, bir devam filminin daha geleceğini bizlere müjdeliyor ki bu pişkinliğe sadece pes denebilir..





The Barrens / Şeytanın Ormanı

Yönetmen ve senarist: Darren Lynn Bousman
Tür: Korku
Oyuncular: Stephen Moyer, Mia Kirshner, Allie MacDonald
Yapım: ABD-Kanada, 2012, 94'

  1.5 / 5