6.3.13

The Odd Life of Timothy Green :: Dünyanın İlk Organik Tarım Çocuğu


Tarihi kurşunkalem fabrikasının varlığıyla, kendilerini çok mühim addeden bir kasabanın genç ve uyumlu çiftlerinden Cindy ve Jim Green'in mutlulukları şu sıralarda sarsılmaktadır..
Çünkü kafayı çocuk yapmaya takmışlardır..

'Yokluğu bir dert, varlığı bin dert' biçiminde kolayca tanımlayabileceğimiz çocuk denen mahluku meydana getirebilmek için önce kendileri, daha sonra da tıp dünyası ellerinden gelen her şeyi yapar ama başarılı olamazlar..

Tüm umutlarının tükendiği günün gecesinde, istedikleri çocuğun özelliklerini yazıp çizdikleri kağıtlarla dolu bir kutuyu evlerinin arka bahçesine gömerler..
Bu saçmalığı, hangi akla hizmet yaptıkları belli değildir, ama 'saçma sapan' senaryonun ilerleyebilmesi için de başka çare yoktur..

Neyse efendim, o meşum gece sadece bunların evinin olduğu yerde patlayan fırtınayla karışık yağan yağmurun sonucunda, toprağa gömdükleri kutunun olduğu yerden on yaşlarında bir oğlan çocuğu peyda olur..




Sahip oldukları bu 'hazır büyütülmüş' çocuk sebebiyle şanslı ikilinin keyfine diyecek yoktur..
Normal bir çocuktan tek farkı bacaklarından çıkmış bir kaç yaprak olan 'Organik' Timothy, belli ki, 'temiz kalpli' çiftimizin tam da istedikleri özelliklere sahiptir..
Ancak bu 'iyi, olumlu ve doğrucu' özelliklerin, gerçek hayatta bazı sorunlar çıkarması muhtemeldir..

Evlatlık edinme merkezindeki ilgililere ve biz seyircilere, karı-kocamız tarafından anlatılan bu masal, fantezinin bile bir dereceye kadar mantığı olmalı diye düşünenleri kolayca çileden çıkaracak saçmalıktadır..
Filmin kendisi, bunu hiç umursamaz bile..
Onun tek derdi, bazı mesajları verebilecek ortamı yaratmaktır; gerisi onu hiç bağlamaz..




'Mükemmel' özelliklere sahip bir çocuk sahibi olmakla, beklenen sonuçları elde etmenin her zaman mümkün olmayacağını hatırlatan ve sahip olunan -tuhaf olsa da- farklılıkları saklamak yerine açıkça ortaya koymanın fazileti üstüne vaaz veren film, nadiren gülümsetse de geri kalan kısımlarda sıkıcı olmakta sınır tanımıyor..

Ebeveyn olmanın kurallarını öğrenelim, bilmeyenlere de öğretelim iddiasını süresi boyunca devam ettiren yapım - bu özelliklere sahip olduğunu var saydığı halde- ne yeterince komik, ne dramatik, ne de fantastik olabiliyor..

Daha ilk bakışta, anlamsız derecede bir saçmalık olduğu zaten belli olan 'evlilik kurumu' bağnazca yüceltilirken, 'çocuk sahibi olmadan evli olmak ya da evli kalmak' olayı direkt 'anlamsız' bulunuyor ki ne desem boş..





The Odd Life Of Timothy Green / Timothy Green’in Sıradışı Yaşamı

Yönetmen: Peter Hedges
Senaryo: Peter Hedges, Ahmet Zappa
Tür: Komedi, dram, fantastik
Oyuncular: Jennifer Garner, Joel Edgerton, Cj Adams
Yapım: ABD, 2012, 105'

  2 / 5