26.4.13

Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quartet



Ülkemizde caz müziğine çok uzun yıllar emek vermiş ve uluslararası platformlarda temsil etmiş usta müzisyenlerden oluşan Ayşegül & Nezih Yeşilnil Quartet, 30 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek olan "2013 Uluslararası Caz Günü" (International Jazz Day) kutlamalarında sahne alıyor.

Seçkin caz repertuarları ve sıradışı yorumlarıyla bu anlamlı gün için davet alan Quartet; Ayşegül Yeşilnil, Nezih Yeşilnil, Neşet Ruacan, Deniz Dündar'dan oluşuyor.

"2013 Uluslararası Caz Günü " kutlamaları kapsamında, Caz Sanatçısı ve Ressam Ayşegül Yeşilnil'in "Caz Resimleri Sergisi" aynı zamanda konserlerini gerçekleştirecekleri Martı İstanbul Hotel' de açılıyor.

2009 yılında UNESCO –AIAP tarafından eserleri "Uluslararası Ustalık Belgesi" ile onurlandırılan Yeşilnil, ülkemizde Caz resmi yapan ve Caz söyleyen tek sanatçıdır.
Caz resimleri sergisi 29 Nisan – 5 Mayıs tarihlerinde izlenebilir.

UNESCO -Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, Thelonious Monk Caz Enstitüsü, Uluslararası Caz Günü'nün düzenlediği bu önemli kutlamanın yerel ortaklığını İKSV-İstanbul Caz Festivali üstleniyor.

Konser Ücretsizdir.


Tarih: 30 Nisan 2013 / Saat : 19.00-20.00
Adres: Martı Istanbul Hotel Abdulhak Hamit Cad. No: 25/B Taksim 34435 Istanbul – Türkiye