21.4.13

Stoker / Lanetli Kan


İntikam Üçlemesi'nin yönetmeni Güney Koreli sinemacı Park Chan-wook'ın Amerika'da çektiği ilk film olan STOKER/ LANETLİ KAN, 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali’ndeki gösterimlerinin ardından, 26 Nisan’da vizyona giriyor.

Babasının ölmesiyle annesiyle bir başına kalan India'nın ilk kez tanıştığı gizemli amcasıyla arasında korku ve öfkeden doğan garip ilişkiyi anlatan filmin kadrosunda Nicole Kidman, Mia Wasikowska ve Matthew Goode başrollerde yer alıyor.
Lanetli Kan’ın sıra dışı senaryosu ise Wentworth Miller’a ait.
India Stoker (Mia Wasikowska) çok sevdiği babası ve en iyi arkadaşı Richard’ı (Dermot Mulroney) 18. doğum gününde trajik bir trafik kazasında kaybeder.

Babasının uzun zamandır kayıp olan kardeşi Charlie’nin (Matthew Goode) beklenmedik bir şekilde cenazeye gelmesi, India’yı duygusal açıdan dengesiz olan annesi Evie (Nicole Kidman) ile kalmaya zorunlu kılar.
India başlangıçta şüphelendiği büyüleyici ama gizemli olan amcasıyla ne kadar çok ortak noktası olduğunu zamanla fark edecektir.
Charlie, India’ya yavaş yavaş kendini gösterir. India, karizmatik amcasına delicesine aşık olmaya başlar ve onun gelişinin tesadüf olmadığını fark eder. India’nın hayatı, amcasının rehberliğinde sıradışı bir şekilde yeniden inşa edilecektir.


Vizyon Tarihi: 26 Nisan 2013
Yönetmen: Park Chan-Wook
Oyuncular: Mia Wasikowska, Matthew Goode ve Nicole Kidman
Yapımcı: Michael Costigan, Ridley Scott, Tony Scott
Senaryo: Wentworth Miller
Görüntü Yönetmeni: Chung-hoon Chung
Kurgu: Nicolas De Toth
Müzik: Clint Mansell
Yapım Yılı: 2013
Ülke: A.B.D.
Süre: 100 dk.
Dağıtım: Tiglon
İthalat: 20. Century Fox


Park'a göre STOKER filmindeki India karakteri: "O boğucu bir evde kapalı, içe dönük, ergenlik ağrıları taşıyan bir kız. Dışarıdan kimsenin hayatına karışmasına izin vermiyor. Babasının ölümü, amcasının eve gelişi, annesinin durumu, yaşıtları ile çatışma yaşaması onun kadın kimliğine geçişinde büyük rol oynuyor. Babası öldükten sonra dünyaya kapılarını kapatan India, amcasının da eve gelmesinin ardından hayalleri ve fantezileri olan bir kadına dönüşüyor. Kadınlığa geçiş yapan India’nın hikayesini anlatırken, onu temsil edecek bir oyuncuyu bulmak filmin başarısı için kritik oldu. Bu narin güzelliği canlandırması için, Tim Burton’ın Alice In Wonderland ve Cary Fukanaga’nın Jane Eyre filmlerinde henüz 22 yaşındayken başrol kazanan Avustralyalı aktris Mia Wasikowska’yı seçtim.”

Yönetmen Park ve yaratıcı ekibi bu hikayenin daha önce hiç görmediğiniz bir şey olduğunu, karakterler arasındaki dinamiğin çok yüksek ve oldukça gizemli olduğunu söylüyor.

“Amcası Charlie ilk kez eve geldiğinde, India onun yaşadığını bile ilk kez öğrenmiş oluyor. Çok karışık ve merak uyandırıcı bir hikaye. India, amcasının hayatında hangi rolde olduğunu bile kestiremiyor ve kafası karışıyor. Zamanla amcasıyla ne kadar çok benzediklerini fark ediyor.
Annesi Evie ve amcası arasındaki cinsel çekimin de farkında olan India için durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.” diyor Wasikowska.

Oscar ödüllü Nicole Kidman, Evie karakterine hayat veriyor. "İlk İngilizce filmimde Nicole Kidman kalitesinde bir aktris ile çalışıyor olmam büyük bir lütuf." diyor Park.
Görüntü Yönetmeni Chung: "STOKER, çalıştığım diğer projelerden çok farklı. Farklı olmasının sebebi sadece konusu değil. Bu filmin aşamaları diğerlerinden çok farklı. Sinematografiye yansıyan hikayenin belirli bir süreci vardır, normal bir hikaye olarak başlar ancak hikaye ilerledikçe karakterler kendilerini gösterir ve ilişkileri oldukça karmaşık bir hal alır. İşimin en heyecan verici ve zorlu olan parçası görsel olarak farklı ilerleyen bu hikayeyi göstermek oldu. Stoker filminin Stoker’ın gerçek evinde çekilmesi, farklı bir set kurulmaması ilk başta beni açı konusunda endişelendirse de kamera ve ışıklandırmanın daha gerçekçi olmasını sağladı.” diyor.