12.4.13

Passion :: Mavi Fuların Esrarı


Reklam sektöründe istihdam edilmiş genç ve 'esmer' bayanlarımızdan Isabelle (Noomi Rapace) ile onun patronu konumundaki seksi 'sarışın' Christine (Rachel McAdams) arasındaki 'tuhaf' ilişki yeni gelişen bir olayla sarsılır..

Bir cep telefonu firması için Isabelle'in geliştirdiği -aslında dünyanın en geri zekalı reklam kampanyasından ibaret- bir projenin büyük bir ilgiyle karşılandığını gören 'uyanık' Christine, bunu kendi fikriymiş gibi göstermiş ve kızcağıza irice bir kazık atmıştır..

Bu konuda nedense taliplisi bol- Isabelle'e gizliden gizliye cinsel arzular besleyen, asistanı 'kızıl' afet Dani (Karoline Herfurth)'nin fişteklemeleri ve diğer cepheden, Christine'le hem cinsel, hem de parasal işbirliği içinde bulunan genç iş adamı -bir nevi Cemal Hünal- 'Dirk (Paul Anderson)'ın girişimleriyle işler biraz daha karışacaktır..

Ve 'duayen' yönetmenimiz, yaptığı 'kıvrak' twistlere biraz ara verir de açıklamaya karar verirse eğer, kimin eli kimin cebinde, püsküllü mavi fular kimin çekmecesinde, öğrenmemiz mümkün olacaktır..




Usta yönetmen Brian De Palma, altı yıl aradan sonra bu şeyi çekmiş; keşke çekmese, bize de yüz dakikalık bu eziyeti çektirmeseymiş..

Seyirciyi resmen aptal yerine koyan -istemeden komik olan- bir anlatım, son derece basit ve kötü diyaloglarla iletişim kuran, berbat bir oyunculuk yönetimi..
Yok yani, böylesine iyi oyuncuları, böylesine kötü oynatabilmek de galiba usta yönetmenliğin bir tezahürü olsa gerek..




Valla inanılır gibi değil!.
Tamam bi yerden sonra -sırf kafayı yememek için- perdede gördüklerinize gülüp geçiyorsunuz ama o da bi yere kadar yani..
Hele bi perdeyi bölümlere ayırma numarası var ki ne desem boş, izlemeniz lazım..
Bu bin yıllık numaranın şimdiye kadar binbir çeşit uygulamasını gördüm ama böylesine anlamsızca ve saçma sapan kullanıldığına ilk kez tanık oldum..




Aman yarabbi, bu bir şaka olmalı!.
Filmi izlerken her an 'büyük' yönetmenin bi yerden çıkmasını, size şaka yaptım demesini bekledim ama heyhat!.

Görüntüyle falan yaratamadığı etkiyi müziğin şiddetiyle oluşturmaya çalışan, sırf gizemli ve erotik bir hava oluşturmak üzre cinselliği -hem de en pespaye bir biçimde- devreye sokan bu filmden uzak durursanız eğer, hem akıl sağlığınızı korumuş olursunuz, hem de Brian De Palma'nın belleğinizde kalmış saygınlığını..


Passion / Öldüren Tutku

Yönetmen: Brian De Palma
Senaryo: Brian De Palma, Natalie Carter
Tür: Dram, gizem, gerilim
Oyuncular: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth
Yapım: Almanya-Fransa, 2012, 100'

4   /10



1 yorum:

  1. Adsız26.6.13

    brian de palma'yı ve sinemasını zerre kadar tanımayıp, çektiği filmi "usta yönetmen bize şaka yapıyor herhalde !!11" gibi sığ ağızlarla yerden yere vurmaya çalışan saçma sapan bir yazı. Ekranı ikiye bölme olayı varmış ki sorma gitsinmiş. Allah aşkına hayatında kaç tane brian de palma filmi seyrettin de, de palma'nın ekranı ikiye bölüşüne 2012 yılında şaşırıyorsun yahu ?

    YanıtlaSil