3.4.13

Sinister :: Çocukları Yiyen Tanrı!.


Ölümcül özellikli gerçek suçların öykülerini yazmakla ünlü Ellison Oswalt (Ethan Hawke), karısı Tracy (Juliet Rylance) ve iki çocuğuyla birlikte, kırsal bir bölgede tuttukları yeni evlerine taşınır.. 

Ellison'ın amacı, bir ailenin tamamını yok eden korkunç bir katliamın gerçekleştiği olayı yerinde inceleyerek malzeme toplamak ve yeni romanını yazmaktır..

Bir kişi hariç- evin arka bahçesindeki bir ağaca topluca asılarak katledilen ailenin en küçük çocuğu öldürülenler arasında değildir, daha doğrusu kayıptır..

Ellison'ın, evin tavan arasında bulduğu bir kutunun içinden bir projeksiyon makinesi ve 8mm'lik film makaraları çıkar..

Filmleri inceleyen yazar, hem bu evde yaşanan tüyler ürpertici cinayete, hem de çok farklı zamanlarda, yerlerde ve biçimlerde öldürülen diğer ailelerin katledilme görüntülerine tanıklık eder..




İnanılır gibi değil ama yazarın aradığı malzemeler, hatta çok daha fazlasıyla ayağına kadar gelmiştir..
Elbette bu anormal durumdan kuşkulanmak için ne polis, ne de yazar olmak gerekmektedir.. 
Ayrıca bu durumdan endişelenmek için gerekli şartlar da mevcuttur..
Her şeyden önce Ellison'ın da bir ailesi vardır ve bu netameli evde hiç de normal olmayan şeyler olmaya başlamıştır..




Sinister'in en büyük falsosu, hayaletleri oynayan, daha doğrusu oynayamayan çocuk oyuncular..
Konu itibarıyla önemleri büyük bu çocukları, keşke daha titiz bir seçimle oluşturabilseler, daha doğru bir mizansenle oynatabilselermiş..
Onların anlamsız tavır ve hareketleri, kameraya bakarak sus işareti yapmaları falan, filmin o ana kadar yükselttiği bütün gerilimi anında sönümlendiren bir etki yapıyor maalesef..





Filmin senarist-yönetmeni Scott Derrickson, senaryonun oluşumu için, diğer senarist C. Robert Cargill'in bir gece The Ring filmini izledikten sonra gördüğü kabus sonucunda ortaya çıktığını söylemiş; ki bunun belirtilerini, kutudaki -müthiş etkileyici özelliğe sahip- o 'buluntu' filmleri izleyen Ellison gibi ben de dehşetle gerildiğimde hissettim..

Son tahlilde, -beni de en etkileyen yapımların başında gelen- The Ring (2002) kadar değil elbette ama, merak unsurunu sürekli tetikleyen olaylarının zenginliğiyle, korku ve gerilimi, süresinin tamamına güzelce yayan kurgusuyla falan, Sinister'ın da başarılı bir korku filmi olduğu söylenebilir..





Sinister / Lanet

Yönetmen: Scott Derrickson
Senaryo: Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Tür: Korku, gerilim, gizem
Oyuncular: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone
Yapım: ABD, 2012, 110'

  3 / 5