15.4.13

The Collection :: Korku Müzesi'nde Buluşalım


'Koleksiyoncu' lakaplı, deri maskeli psikopat arkadaşımızın taktiği bellidir: Önüne çıkan ya da kucağına düşen insanların hepsini -değişik yöntemlerle- bi güzel öldür; ama, bir kişiyi sağ bırakarak bavula kapat, kendisiyle özel olarak ilgilenmek üzre, müsait bir mekana götür..

Bu kurbanlardan olup önceki filmden kalan Arkin (Josh Stewart), kendisini, gençlerin hıncahınç doldurduğu bir gece kulübünde bulmuştur..

Anlaşılacağı üzre, yüzlerce genç parça pinçik doğranacak, preslerde ezilip suları çıkarılacaktır..

Arkadaşlarıyla bu partiye gelen, genç ve güzel kızımız Elena (Emma Fitzpatrick) da, bu maceranın sağ bırakılan kurbanı olarak, bir bavul içinde taşınarak, terk edilmiş bir otele kapatılmıştır..

Koleksiyoncu'nun, biriktirdiği materyallerle adeta bir 'korku müzesi'ne çevirdiği oteli iyi bilen Arkin, Elena’nın babasının -kızını kurtarmak için- oluşturduğu özel bir birlikle, bu meşum mekana girer..




2010'un En Kötü 10 Ecnebi Filmi listeme girme becerisi göstermiş The Collector (2009)'ın kaldığı yerden başlayan bu filmi de Marcus Dunstan yönetmiş..

Ortada doğru dürüst bir senaryosu olmayan, sadece kan ve şiddetin, daha çok da mantıksızlığın kol gezdiği bu filme de kuş kondurabilmiş değil..

Çok tehlikeli bir manyağın, masum insanlara yönelik bu 'nedensiz' şiddeti, zeka pırıltılı bir senaryo yerine kan banyosunu tercih eden 'gore' severleri tatmin edebilir belki ama, beni hiç ırgalamadı maalesef..




Hissettikleri şiddet bakımından fark olsa da- bir lunaparkın korku tünelinde dolaşan insanları andıran kahramanlarından Arkin'i canlandıran Josh Stewart göz dolduruyordu..
Ki uykulu gözle, ağlamış surat arası bir görünüme sahip olan bu oyuncuya, 'çakma Sean Penn' bile diyebiliriz..

Son tahlilde, mantığınızı sinemanın lobisinde bırakıp, mısır pörtleği kovasını kaptığınız gibi salona dalar da bu filmi izlerseniz, belki keyif bile alabilirsiniz..





The Collection / Koleksiyoncu 2

Yönetmen: Marcus Dunstan
Senaryo: Patrick Melton, Marcus Dumstan
Tür: Aksiyon, korku, gerilim
Oyuncular: Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald
Yapım: ABD, 2012, 82'


4,5   /10






1 yorum:

  1. "Çakma Sean Penn". Bir an dünyam aydınlandı, kime benzetiyorum diyordum ben de habire güneşe bakarmış gibi kısık gözlerle gezen bu abiyi! Nasıl rezil bir filmdi ayrıca!

    YanıtlaSil