19.4.13

The Croods :: Mağaram Güzel Mağaram


Anne-baba, üç çocuk ve bir nineden ibaret Crood'lar, her türlü tehlikeye karşı sığındıkları mağaralarında yaşayan, 'damat-kaynana didişmesi' gibi bazı malum anlaşmazlıklar dışında gayet mutlu diyebileceğimiz bir 'mağara devri' ailesidir..

Tüm ömürleri, zaten türlü çeşitli, vahşi hayvanlardan kaçmakla geçen bu ailenin şansına bakın ki şimdi de yeryüzünün parçalanarak kıtalara ayrılmaya başladığı, o 'gayet hareketli' devir gelmiş çatmıştır..

Bunlar yaşanırken, barındıkları evleri/mağaraları yerle bir olan ailenin yeni hedefi, bu çok tehlikeli dönemi sağ salim atlatarak, yeni bir mağaraya kavuşmaktır..

Baba Grug liderliğinde başlayan bu mekân arayışı, tüm ailenin heyecanla yaşayacağı, çeşitli sınavlardan geçeceği bir büyük maceraya dönüşecek ve bu sırada -ateş yakmak dahil- bir çok mucidin sahibi akıllı bir genç olan Guy'la tanışacaklardır..




Bu arada, babasının koyduğu kurallara, kısıtlamalara gıcık olan, ailenin özgür ruhlu genç kızı Eep'in, bu yakışıklı delikanlıdan etkilenmemesi mümkün değildir..

Seslendirmelerde, Nicolas Cage, Emma Stone ve Ryan Reynolds gibi ünlülerin yer aldığı, göz alıcı renklere sahip bu animasyon, başta aile içi ilişkiler olmak üzere çeşitli konularda iyi espriler içeren, oldukça eğlenceli bir yapım..




İlk defa ateşle karşılaşmak, ayakkabıyla tanışmak gibi ilginç hususlara değinen, mağara resimlerinin çıkışına gayet esprili yanıtlar veren, hatta -ışık yerine şiddet kullanarak elde edilen- ilk 'fotograf'tan da bahseden film, 'bir babanın, bir gençle flört etmeye başlayan sevgili kızını kıskanması' gerçeğini irdelemeyi de unutmuyor..


The Croods / Crood’lar

Yönetmen ve senarist: Kirk De Micco, Chris Sanders
Tür: Animasyon, macera, komedi
Yapım: ABD, 2013, 98'

6,5   /10