25.5.13

The Last Exorcism Part II :: İblis Abalam'ın Keçi İnadı


İlk filmin sonunda, tarikatçı güruh ve ailesiyle birlikte çok kötü bir 'şeytani' deneyim yaşadığını bildiğimiz 'köylü kızı' Nell Sweetzer (Ashley Bell)'in o korkunç badireden, perişan bi şekilde kurtulan tek kişi olduğunu, o filmin kaldığı yerden devam eden bu ikinci filmde anlarız ve de -hadi öyle olsun- pek mutlu oluruz..

Siz onun öyle otuz yaşında görünmesine bakmayın- henüz on yedi yaşında bir masum kız olan Nell, tedavisi yapıldıktan sonra, terapist Frank Merle (Muse Watson)'nin gözetiminde olarak -kendisi gibi kızların da kaldığı- bir hastanede yaşamaya başlar..

Geçmişinde yaşadıklarını unutmaya çalışan Nell, bir otelde iş bulmuş, hatta mahcup görünümlü bir çocuktan kendine ilk kez bir manita bile yapmıştır..

Yalnız, şurası kesin ki ona bu dünyada rahat yoktur..


Keçi gibi inatçı bir tabiatı olan Abalam, zavallı kıza bunca çektirdiği yetmezmiş, piyasada da içine duhul olunabilecek başka bi kız kalmamış gibi, yine iblisliğini yapacak, kızcağıza, 'havada köprü kurdurmak' başta olmak üzre, acayip acayip hareketler yaptıracaktır..

Bu durumda -bir uzman olarak- bence de bu kıza bir 'exorcism' daha yapmak şarttır..


Evanjelist Hıristiyanlığın mensubu bir kızımıza tebelleş olan, bir cins şeytanın marifetlerine tanık olduğumuz The Last Exorcism (2010), başta 'şeytan çıkarıcı' bir papazın ilginç hayat öyküsü olmak üzere, kapsamlı bir senaryoya sahip, ustaca çekilmiş, etkileyici bir korku filmiydi..

Kamera arkası tamamen değişmiş, başroldeki Nell ve Ölü Baba (Louis Herthum) dışında ilkiyle hiçbir ilgisi kalmamış bu yapım, ilk filmin mirasını -hem de gözümüzün önünde- rezil bi mirasyedi gibi harcıyor ki ne desem boş..


2013 yılında bile halâ ani hareketlerle, kulakta patlayan seslerle insanı korkutmaya çalışan; çılgına dönmüş bir iblisi, çevredeki herkesin, her şeyin içine sokarak nanik yaptıran, bin yıllık korku klişelerini kullanmayı bile beceremeyen, kötü bir film..





The Last Exorcism: Part II / Son Ayin: Bölüm II

Yönetmen: Ed Gass Donnelly
Senaryo: Ed Gass Donnelly, Damien Chazelle
Oyuncular: Ashley Bell, Julia Garner, Muse WatsonLouis Herthum
Yapım: 2013 / ABD / 88 dk.

  1 / 5