19.9.13

Diana


Galler Prensesi Diana’nın hayatının son iki yılına ışık tutan bir film “Diana”.

Akademi ödüllü güzel oyuncu Naomi Watts’ın canlandırdığı Prenses Diana rolü, içinde çok naif ve tutkulu bir kadını barındıran bir aşkın hikâyesi.

Naveen Andrews (The English Patent) Naomi Watts’a Dr.Hasnat Khan rolünü canlandırarak eşlik ediyor. Filmde Douglas Hodge Paul Burrell ve Cas Anvar Dodi Fayed rolüne hayat veriyor.

Oscar adayı Downfall filminin yönetmeni Oliver Hirschbiegel’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Diana filmi, içinizi acıtacak türden bir hikaye…

Kate Snell’in kaleme aldığı “The Clink” kitabından sinemaya uyarlanan Diana, bir insanın gerçek aşkı ve mutluluğu nasıl bulduğunu, sosyal sorumluluk duygusunu ve hak ettiği aşkı anlatıyor.

Diana filminde Prenses Diana ve Pakistan’lı kalp cerrahı Dr. Hasnat Khan arasındaki büyük aşk anlatılıyor.
Yönetmen Oliver Hirschbiegel “Filmde Diana’nın hayatının son 2 senesini
aydınlatıyoruz. Filmimizin gerçekleri anlatması için Khan’dan çok detaylı bilgiler aldık. Bunları anlatırken biraz gergin ve üzgündü. Fakat bunları öğrenmek filmimizin gerçekleri yansıtması için çok yararlı oldu.” diyor.

“Diana hayatının son iki senesinde kendini bulabilmiş bir kadın ve bu farkındalıkla Prenses kimliğini bir tarafa bırakıp kendini yaşamaya başlamış. Zor durumdaki tüm ülkelere yardıma koşan, insanlarda “yardım” algısını yeniden uyandıran ve gerçekten sevilmenin nasıl bir duygu olduğunu öğrenen bir kadın.
Hasnat’la yaşadığı tutkulu aşk küllerinden doğmasına sebep oluyor. Diana rolü ilk teklif edildiğinde, karakterin ağırlığından dolayı endişe duymuştum fakat senaryoyu okuyup Diana’nın aslında kim olduğunu öğrenince, insanlardaki
prenses algısını da bir nebze olsun değiştirebilmek adına bu muhteşem kadını canlandırdım.” diyor Naomi Watts.

Yönetmen Oliver Hirschbiegel, Diana’nın bir biyografi değil, bir hikâye olduğunun altını çizerek anlatıyor. “Diana tüm dünyaya mal olmuş ve herkesin sevgisini kazanmış bir kadın. Böyle bir karakterin filmini yapmak büyük riskler içeriyor. Biz Galler Prensesi Diana’nın iç dünyasındaki karanlıkları aydınlatmak için bu filme başladık ve bunu başardık diye düşünüyorum” diyor.
Filmin yapımcısı Hirschbiegel “Diana’yı okudukça ona olan aşkım daha da arttı. Hayatımda tanıdığım en güçlü kadınlardan biri kesinlikle Diana. Kraliyet ailesine giriyor ve önünde iki yol var; biri kurallara uyup oyunu oynamak diğeriyse kendisi olmak. Diana, kendisi olmayı tercih eden bir kahraman. Büyük korkular yaşayan fakat hedefinden asla vazgeçmeyen muhteşem bir kadın o! Bu filmi yaptığımız için son derece mutluyum.” diyor.

Yönetmen Oliver Hirschbiegel “Diana depresif ve yalnız bir kadınken bir anda kendini keşfetmeye başlıyor.
Khan’la yaşadığı muhteşem aşk da Diana’nın hayata bakış açısını değiştiriyor. İnsanların bu aşkı bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Benim için o aşk peri masalı kıvamında; sıradan ve farklı bir kültürden gelen bir adam tüm dünyanın hayranlık duyduğu bir kadına aşık oluyor. Bu hikâye tüm izleyenlere çok farklı şeyler öğretecek.” diyor.





Vizyon Tarihi: 20.09.2013

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel
Senaryo: Stephen Jeffreys
Oyuncular: Naomi Watts, Naveen Andrews, Douglas Hodge
Görüntü Yönetmeni: Rainer Klausmann
Müzik: Keefus Ciancia, David Holmes

Dağıtım: Tiglon
İthalat: Embankment Films