28.11.13

33. İstanbul Film Festivali / Köprüde Buluşmalar


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl onuncu kez gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali’nin otuz üçüncüsü, 5-20 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak.

33. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek, Türkiye’den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getirecek Köprüde Buluşmalar’da, uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ile yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumları yapılacak.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek Köprüde Buluşmalar kapsamında Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nin yanı sıra sinema profesyonellerine yönelik birçok panel de düzenlenecek.

Köprüde Buluşmalar Atölyeleri’nin kazananları 17 Nisan Perşembe gecesi düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu’nda açıklanacak.

Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları’nın işbirliği ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu’nun destekleyeceği isimler de yine aynı resepsiyonda duyurulacak.

Film Geliştirme Atölyesi’ne son başvuru tarihi 20 Ocak, Türkiye-Almanya Ortak Yapım Film Projesi Geliştirme Fonu’na son başvuru tarihi ise 17 Mart.
Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları ile ilgili ayrıntılar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Film Geliştirme Atölyesi’ne başvurular için son gün 20 Ocak

Yedincisi 16-17 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenecek Film Geliştirme Atölyesi yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmek ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlıyor.

Başvurular arasından seçilecek 12 projenin yönetmen, senarist ve yapımcıları, atölyede aralarında ARTE, Eurimages, Cannes Film Festivali-Cinefondation, Cinemart ve Torino Film Lab’ın de bulunduğu uluslararası kuruluş temsilcileri, yapımcılar ve dağıtımcılar ile birebir görüşmeler yapma fırsatını bulacaklar.

Atölye sonunda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.000 dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Fransız Ulusal Sinema Merkezi CNC’nin 10.000 avroluk ödülü uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak. Ayrıca jürinin belirleyeceği bir proje Binger Lab’ın 2.500 avro değerindeki Senaryo Danışmanlığı Ödülü’nün sahibi olacak.

Atölye başvuruları 20 Ocak Pazartesi akşamına kadar yapılabilir.

Yönetmelik ve başvuru formu film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu başvuruları 17 Mart’a kadar

Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları’nın işbirliği ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu bu yıl da, çekimine henüz başlanmamış Türkiye-Almanya ortak yapımlarına destek olmaya devam edecek.
Bugüne kadar toplam 20 projeye destek sağlayan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu’na başvurmak isteyen sinemacılar için son tarih 17 Mart.

İki ülke arasındaki kültürel işbirliğini artırmak ve ortak yapımları desteklemek amacıyla oluşturulan bu fonun seçici kurul toplantısı Köprüde Buluşmalar sırasında yapılacak. Desteklenecek projeler ve Köprüde Buluşmalar Atölyeleri’nin kazananları 17 Nisan Perşembe gecesi düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu’nda açıklanacak.

Köprüde Buluşmalar ve İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için:
film.iksv.org

Köprüde Buluşmalar’la ilgili gelişmeleri takip etmek için:
facebook.com/koprudebulusmalar