11.11.13

MTV Avrupa Müzik Ödülleri


1997 senesinden bu yana gelenekselleşerek her yıl Avrupa'nın başka bir şehrinde gerçekleşen MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMA), bu yıl da Amsterdam Ziggo Dome'da sahiplerini buldu.

LMFAO grubuyla tanıdığımız ve son günlerde "Let's Get Ridiculous" ile radyolarda severek dinlediğimiz Redfoo'nun eğlenceli sunumuyla gerçekleşen ödül töreni tam anlamıyla bir müzik ziyafetiydi.

Son günlerde ödülleri arka arkaya toplayan ve yeni albümü The Marshall Mathers LP2 ile rekordan rekora koşan Eminem'in sahne aldığı ve albümünden Berzerk & Rap God'ı seslendirdiği ödül töreninde Global Icon ve En İyi Hip Hop Sanatçısı ödüllerini de alarak geceye damga vuran isim oldu.




En İyi Kadın Sanatçı ödülünü alan Katy Perry'de muhteşem kostümü ve bir o kadar muhteşem sahne performansı ile Prism albümünden son single çalışması Unconditionally'yi seslendirdi.

Gecede performanslar ardı ardına devam ederken, The Killers "Shot At The Night" ve "Mr.Brightside", Imagine Dragons da "Radioactive" ile sahne aldı.

2013'ün en çok dinlenen isimlerinin başında gelen Robin Thicke de Iggy Azalea ile birlikte sahne alarak Blurred Lines ve Feel Good parçalarını seslendirerek hem Ziggo Dome'u dolduran seyircilere, hem de ekranları başında töreni izleyen müzikseverlere muhteşem bir performans sergiledi.




MTV Avrupa Müzik Ödülleri'ni kazananlardan bazıları şöyle:

En İyi Şarkı: Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
En İyi Pop Şarkıcısı: One Direction
En İyi Kadın Şarkıcı: Katy Perry
En İyi Erkek Şarkıcı: Justin Bieber
En İyi Canlı Performans: Beyonce
En İyi Yeni Sanatçı: Macklemore & Ryan Lewis
En İyi Rock Şarkıcısı: Green Day
En İyi Hip Hop Şarkıcısı: Eminem
En İyi Elektronik Şarkıcı: Avicii
En İyi Görünüm: Harry Styles
En İyi Sahne: Linkin Park
En Büyük Hayran Grubu: Tokio Hotel
En İyi Video: Miley Cyrus - Wrecking Ball